3 kitokių uogienių su obuoliais receptai

Garsių žmonių remiamas socialinis projektas „Draugų uogienė – dalinkis“ keliauja per Lietuvą, skatindamas dalinti ir vartoti atsakingai. Akcijos sumanytojai kviečia visus jungtis prie gražios iniciatyvos ir pateikia 3 uogienių receptus.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Socialiai atsakingo verslo ir geresnės visuomenės projektas - „Draugų uogienė - dalinkis" kviečia pasidalinti derliaus pertekliumi su daugiavaikėmis šeimomis. „Projekto idėja paprasta, - sako jos autorė Violeta Masteikienė, VŠĮ „GMM projektai" vadovė, - turintys daugiau dalinasi su turinčiais mažiau. Tačiau nenorime, kad tai taptų tiesiog labdaros paskirstymo akcija. Siekiame, kad gaunantys, būtų ne tik gavėjai, bet ir davėjai. Šiuo atveju daugiavaikės šeimos gauna obuolių, vaisių, gauna cukraus uogienei žiemos atsargoms pasiruošti ir kaip grąžą visuomenei verda uogienę ir dalina miesto šventėse."

TAIP PAT SKAITYKITE:
Obuolių pyragas, kuris visada pavyksta ir sulaukia pagyrų
Bananai + šokoladas = pyragas, kurio suvalgysite ir trupinius

Organizatoriai kviečia žmones visoje Lietuvoje internetu arba telefonu pranešti apie savo turimą uogų ar vaisių perteklių. Suderinamas laikas, kada savanoriai gali atvykti, o surinktas derlius dalinamas į tris dalis: šeimininkui, savanoriams ir daugiavaikėms šeimoms.

3 „Draugų uogienė - dalinkis" siūlomi uogienių receptai:

Beatos Nicholson cukinijų ir obuolių uogienė

500 g cukinijų (nuluptų ir sutarkuotų);

500 g rūgštesnių obuolių (nuluptų ir sutarkuotų);

3 didelės citrinos (sultys ir žievelės);

2 cinamono lazdelės;

500 g „Dansukker" cukraus uogienėms"

2 šaukšteliai „Dansukker" vanilinio cukraus su natūralia vanile"

1 žiupsnis druskos

Puode sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vanilinį cukrų ir cukrų uogienėms. Užkaitinkite, palaukite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker cukrų uogienėms" ir vanilinį cukrų.

Virkite 15-25 minutes ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite. Jei susidaro putų, jas nugriebkite.

Ištraukite cinamono lazdelę (cinamono lazdeles galite pakeisti keliais gvazdikėliais ar 1-2 šaukšteliais cinamono). Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.

Laimės uogienė

3 kg išvalytų obuolių;

1 kg „Dansukker" cukraus uogienėms";

4-5 cm tarkuotos imbiero šaknies;

2 žaliosios citrinos;

Pusės citrinos sultys.

Obuolius rekomenduojame pjaustyti siauromis skiltelėmis, sumaišyti su cukrumi. Virti, kol obuoliai suminkštės (jei naudojamas specialus uogienių cukraus, virti pakanka apie 10 min.), likus porai minučių iki virimo pabaigos, sumesti sutarkuotas žaliosios citrinos žieveles, išspausti jų sultis, pagardinti tarkuotu imbieru. Uogienė skanesnė, kai šiek tiek pastovi.

Obuolių uogienė su šermukšniais

1 kg šermukšnių,

1 kg susmulkintų obuolių,

500 g „Dansukker" cukraus uogienėms";

2-3 šaukšteliai vanilinio cukraus;

0,5 šaukštelio cinamono.

Šermukšnius parai palikite šaldymo kameroje. Kai išimtos uogos atšils, suberkite cukrų ir užvirinkite. Sudėkite susmulkintus obuolius ir virkite ant nedidelės ugnies, kol uogienė ims tirštėti. Baigiant virti suberkite cinamoną ir vanilinį cukrų. Karštą uogienę sukrėskite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Parsisiųskite Tavovaikas.lt programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.