3 patiekalai, kurie idealiai tinka rudeniui

Jeigu sumanytume lyginti vasarą ir rudenį, akivaizdu, kad rudenį norisi valgyti sočiau ir šiltesnį maistą. Parengėme jums 3 receptus, kurie, mūsų subjektyviu vertinimu, itin tinka rudeniui.
© DELFI montažas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Pirmasis patiekalas: bulvinis

Rudenį norisi panaudoti šviežių bulvių derlių, todėl prisimename visus įmanomus bulvinius receptus. Ne, nesiūlysime jums nei bulvinių blynų, nei cepelinų, nei bulvių plokštainio. Siūlome labai nesunkiai pagaminamą ir visų (didelių ir mažų) mėgstamą patiekalą - mėsa įdarytas bulves.


J.Rimavičienės nuotr.

Šio recepto autorė Jelena pataria prieš įdarant bulves jas labai trumpai (vos kelias minutes) pavirti. Visas išsamus receptas su nuotraukomis yra čia:

Mėsa įdarytos bulvės

Antrasis patiekalas: moliūginis

Jeigu nesunaudojote visų moliūgų Helovinui, jums tikriausiai patiks mūsų rekomenduojami moliūgų blynai. Jie ypatingi tuo, kad iškepti būna traškūs.


J.Rimavičienės nuotr.

Šiam patiekalui jums prireiks ne tik moliūgo, bet ir morkų, bulvių, svogūnų. Paruošti blynų tešlą neužtruksite. Kaip pasigaminti blynus, rasite čia:

Traškūs moliūgų blynai

Trečiasis patiekalas: iš obuolių

Jeigu į šį rudens patiekalų trejetuką neįtrauktume recepto su obuoliais, būtume neteisūs. Ruduo - obuolių pyragų metas, todėl ir siūlome jums vieną pyrago receptą, kuris, kaip sako jo autorė Alvilė, pavyksta iš pirmo karto ir visiems patinka.


A.Rimaitės nuotr.

Kokių tik nėra obuolių pyragų receptų - ir paskanintų šokoladu, ir kokosų drožlėmis, ir dar kažkuo. Šio pyrago ypatumas - jis yra klasikinis, tai yra, jam nereikės daug įmantrių produktų, jis yra gana pigus ir skanus. Obuolių pyrago receptą rasite čia:

Obuolių pyragas, kuris visada pavyksta ir sulaukia pagyrų

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (4)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.