3 patiekalai, kurie idealiai tinka rudeniui

Jeigu sumanytume lyginti vasarą ir rudenį, akivaizdu, kad rudenį norisi valgyti sočiau ir šiltesnį maistą. Parengėme jums 3 receptus, kurie, mūsų subjektyviu vertinimu, itin tinka rudeniui.
© DELFI montažas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Pirmasis patiekalas: bulvinis

Rudenį norisi panaudoti šviežių bulvių derlių, todėl prisimename visus įmanomus bulvinius receptus. Ne, nesiūlysime jums nei bulvinių blynų, nei cepelinų, nei bulvių plokštainio. Siūlome labai nesunkiai pagaminamą ir visų (didelių ir mažų) mėgstamą patiekalą - mėsa įdarytas bulves.


J.Rimavičienės nuotr.

Šio recepto autorė Jelena pataria prieš įdarant bulves jas labai trumpai (vos kelias minutes) pavirti. Visas išsamus receptas su nuotraukomis yra čia:

Mėsa įdarytos bulvės

Antrasis patiekalas: moliūginis

Jeigu nesunaudojote visų moliūgų Helovinui, jums tikriausiai patiks mūsų rekomenduojami moliūgų blynai. Jie ypatingi tuo, kad iškepti būna traškūs.


J.Rimavičienės nuotr.

Šiam patiekalui jums prireiks ne tik moliūgo, bet ir morkų, bulvių, svogūnų. Paruošti blynų tešlą neužtruksite. Kaip pasigaminti blynus, rasite čia:

Traškūs moliūgų blynai

Trečiasis patiekalas: iš obuolių

Jeigu į šį rudens patiekalų trejetuką neįtrauktume recepto su obuoliais, būtume neteisūs. Ruduo - obuolių pyragų metas, todėl ir siūlome jums vieną pyrago receptą, kuris, kaip sako jo autorė Alvilė, pavyksta iš pirmo karto ir visiems patinka.


A.Rimaitės nuotr.

Kokių tik nėra obuolių pyragų receptų - ir paskanintų šokoladu, ir kokosų drožlėmis, ir dar kažkuo. Šio pyrago ypatumas - jis yra klasikinis, tai yra, jam nereikės daug įmantrių produktų, jis yra gana pigus ir skanus. Obuolių pyrago receptą rasite čia:

Obuolių pyragas, kuris visada pavyksta ir sulaukia pagyrų

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?

Skaniausių kūčiukų receptas

Kūčių stalo neįsivaizduojame be kūčiukų. Jų pasiūla prekybos centruose didžiulė, tačiau mūsų pasiūlymas jums – išsikepti kūčiukų namuose.

Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš kiekvieną švenčių stalą (4)

Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.

Tobulas pyragas su Oreo sausainiais

Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.

Ko gero, skaniausi visų laikų varškėčiai

Varškėčiai yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietums.

Kepame skaniuosius kūčiukus (6)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.