3 užkandžiai šventei ir kasdienai

Kulinarijos tinklaraštininkė Jelena siūlo 3 nesunkiai pagaminamus užkandžius, kurie papuoš jūsų šventinį stalą.
© J.Rimavičienės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Užkandis Nr.1

Pomidorų, fetos sūrio ir baziliko užkandis

Šis užkandis išties puikus, labai lengvai pagaminamas, abejingų jam, manau, tikrai neliks.

3 užkandžiai šventei ir kasdienai
© J.Rimavičienės nuotr.

Reikės:

mažų pomidoriukų;

feta sūrio;

šviežių baziliko lapelių (kaip gi jie kvepia,mmm);

balzaminio acto padažo;

dantų krapštukų.

Pomidoriukus perpjaunam pusiau, fetą supjaustom nedideliais kubeliais. Smeigiame dantų krapštuku fetą, baziliko lapelį ir pomidoriuką. Iešmelius sustatome gražiai ant lekštės, atsargiai užlašiname ant fetos sūrio po lašiuką balzaminio acto lašelį, ir mūsų užkandis jau paruoštas.

3 užkandžiai šventei ir kasdienai
© J.Rimavičienės nuotr.

Užkandis Nr. 2

Krekerių, kriaušių, pelėsinio sūrio ir graikiško riešuto užkandis

Reikės

Krekerių;

pelėsinio sūrio;

kriaušių;

graikiškų riešutų puselių;

3 užkandžiai šventei ir kasdienai
© J.Rimavičienės nuotr.

Ant krekerio dedame plonai juostelėmis supjaustytą kriaušę, ant jos dedame gabalėlį pelėsinio sūrio ir ant viršaus graikiško riešuto puselę, kelios minutės ir užkandis jau ant Jūsų stalo.

3 užkandžiai šventei ir kasdienai
© J.Rimavičienės nuotr.
3 užkandžiai šventei ir kasdienai
© J.Rimavičienės nuotr.


Užkandis Nr. 3

Keksiukai su pomidorais ir mocarela

Reikės:

pakelio mielinės sluoksniuotos tešlos;

3 pomidorų;

200 ml 35% grietinėlės;

3 kiaušinių;

125 g mocarelos;

druskos, pipirų, alyvuogių.

3 užkandžiai šventei ir kasdienai
© J.Rimavičienės nuotr.

Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais, sudėti į koštuvą, kad nuvarvėtų. Išplakti 3 kiaušinius su grietinėlę, pipirais ir druska. Mocarelą supjaustyti kubeliais.Į keksiukų formeles įdeti keksiukams skirtus popieriukus, deti tešlos, išdeliojant aplink formelę, į vidų dėti pomidorus, mocarelos kubelius ir užpilti grietinėlės-kiaušinių plakiniu ,ant kiekvieno keksiuko uždėti po kelis griežinėlius alyvuogių. Kepti 25-30 min.

Skanaus!

Jelenos maisto blogas
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vienas paprasčiausių ir skaniausių visų laikų obuolių pyragų (5)

Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.

Vienas skaniausių obuolių pyragų, kokį yra tekę valgyti (9)

Šis obuolių pyragas yra tikrai nesaldus ir labai, labai skanus. Bet, kaip sakoma, geriau vieną kartą patiems išbandyti negu šimtą kartų išgirsti.

SKANAUS: vištienos apkepėlė su cukinija (1)

Paprastas, lengvas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Sūris puikiai sujungia tiek skoniu, tiek tekstūra visus ingredientus.

Skanioji cukinijų mišrainė žiemai (6)

Šį troškinį galima valgyti šiltą iškart, tačiau galima pasigaminus laikyti stiklainiuose ir prireikus atidaryti bei pavaišinti svečius.

Įdarytos cukinijos, kurias pagaminti lengva kaip dukart du (2)

Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios.

Nuostabaus skonio varškės apkepas (6)

Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.

Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų (6)

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

SVEIKA ir GARDU: blynai be miltų (6)

Galiu pasakyti, kad šių blynelių skonis mane maloniai nustebino.

Cukinijos ir sūrio pyragas: linkime skanaus (1)

Cukinija - viena mėgstamiausių lietuvių daržovių. Jūsų dėmesiui - nesaldaus pyrago su cukinija receptas.

Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Kepėme 2 mėlynių pyragus: rinkitės, kuris jums skanesnis

Dvi mėlynių pyrago variacijos: pirmasis pyragas yra šiek tiek riebesnis, antrasis - su cinamono prieskoniu, bet iš esmės jie abu panašūs. Tad kurį kepti, galime rinktis pagal tai, kokių ingredientų virtuvės spintelėse turime.

METŲ ATRADIMAS: varškės pyragas su juodaisiais serbentais (23)

Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.

7 uogų šaldymo gudrybės, kurias žino patyrusios šeimininkės (2)

Uogas galima šaldyti sausas, su cukrumi arba sirupe. Tačiau sveikiausia, be abejo, šaldant uogas cukraus nevartoti.

Kvepiančios braškių salotos

Braškių salotos su mėtomis ir bazilikais - skanus užkandis šiltą vasaros dieną. Kviečiame išbandyti.

Aštrios daržovės žiemai: nereikia virti ar troškinti

Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių.