3 užkandžiai šventei ir kasdienai

Kulinarijos tinklaraštininkė Jelena siūlo 3 nesunkiai pagaminamus užkandžius, kurie papuoš jūsų šventinį stalą.
© J.Rimavičienės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Užkandis Nr.1

Pomidorų, fetos sūrio ir baziliko užkandis

Šis užkandis išties puikus, labai lengvai pagaminamas, abejingų jam, manau, tikrai neliks.

3 užkandžiai šventei ir kasdienai
© J.Rimavičienės nuotr.

Reikės:

mažų pomidoriukų;

feta sūrio;

šviežių baziliko lapelių (kaip gi jie kvepia,mmm);

balzaminio acto padažo;

dantų krapštukų.

Pomidoriukus perpjaunam pusiau, fetą supjaustom nedideliais kubeliais. Smeigiame dantų krapštuku fetą, baziliko lapelį ir pomidoriuką. Iešmelius sustatome gražiai ant lekštės, atsargiai užlašiname ant fetos sūrio po lašiuką balzaminio acto lašelį, ir mūsų užkandis jau paruoštas.

3 užkandžiai šventei ir kasdienai
© J.Rimavičienės nuotr.

Užkandis Nr. 2

Krekerių, kriaušių, pelėsinio sūrio ir graikiško riešuto užkandis

Reikės

Krekerių;

pelėsinio sūrio;

kriaušių;

graikiškų riešutų puselių;

3 užkandžiai šventei ir kasdienai
© J.Rimavičienės nuotr.

Ant krekerio dedame plonai juostelėmis supjaustytą kriaušę, ant jos dedame gabalėlį pelėsinio sūrio ir ant viršaus graikiško riešuto puselę, kelios minutės ir užkandis jau ant Jūsų stalo.

3 užkandžiai šventei ir kasdienai
© J.Rimavičienės nuotr.
3 užkandžiai šventei ir kasdienai
© J.Rimavičienės nuotr.


Užkandis Nr. 3

Keksiukai su pomidorais ir mocarela

Reikės:

pakelio mielinės sluoksniuotos tešlos;

3 pomidorų;

200 ml 35% grietinėlės;

3 kiaušinių;

125 g mocarelos;

druskos, pipirų, alyvuogių.

3 užkandžiai šventei ir kasdienai
© J.Rimavičienės nuotr.

Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais, sudėti į koštuvą, kad nuvarvėtų. Išplakti 3 kiaušinius su grietinėlę, pipirais ir druska. Mocarelą supjaustyti kubeliais.Į keksiukų formeles įdeti keksiukams skirtus popieriukus, deti tešlos, išdeliojant aplink formelę, į vidų dėti pomidorus, mocarelos kubelius ir užpilti grietinėlės-kiaušinių plakiniu ,ant kiekvieno keksiuko uždėti po kelis griežinėlius alyvuogių. Kepti 25-30 min.

Skanaus!

Jelenos maisto blogas
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Kepame skaniuosius kūčiukus (4)

Artėjant Kalėdoms parduotuvėse ir namuose vis dažniau pakvimpa kūčiukais.

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.