3 užkandžiai šventei ir kasdienai

Kulinarijos tinklaraštininkė Jelena siūlo 3 nesunkiai pagaminamus užkandžius, kurie papuoš jūsų šventinį stalą.
© J.Rimavičienės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Užkandis Nr.1

Pomidorų, fetos sūrio ir baziliko užkandis

Šis užkandis išties puikus, labai lengvai pagaminamas, abejingų jam, manau, tikrai neliks.

3 užkandžiai šventei ir kasdienai
© J.Rimavičienės nuotr.

Reikės:

mažų pomidoriukų;

feta sūrio;

šviežių baziliko lapelių (kaip gi jie kvepia,mmm);

balzaminio acto padažo;

dantų krapštukų.

Pomidoriukus perpjaunam pusiau, fetą supjaustom nedideliais kubeliais. Smeigiame dantų krapštuku fetą, baziliko lapelį ir pomidoriuką. Iešmelius sustatome gražiai ant lekštės, atsargiai užlašiname ant fetos sūrio po lašiuką balzaminio acto lašelį, ir mūsų užkandis jau paruoštas.

3 užkandžiai šventei ir kasdienai
© J.Rimavičienės nuotr.

Užkandis Nr. 2

Krekerių, kriaušių, pelėsinio sūrio ir graikiško riešuto užkandis

Reikės

Krekerių;

pelėsinio sūrio;

kriaušių;

graikiškų riešutų puselių;

3 užkandžiai šventei ir kasdienai
© J.Rimavičienės nuotr.

Ant krekerio dedame plonai juostelėmis supjaustytą kriaušę, ant jos dedame gabalėlį pelėsinio sūrio ir ant viršaus graikiško riešuto puselę, kelios minutės ir užkandis jau ant Jūsų stalo.

3 užkandžiai šventei ir kasdienai
© J.Rimavičienės nuotr.
3 užkandžiai šventei ir kasdienai
© J.Rimavičienės nuotr.


Užkandis Nr. 3

Keksiukai su pomidorais ir mocarela

Reikės:

pakelio mielinės sluoksniuotos tešlos;

3 pomidorų;

200 ml 35% grietinėlės;

3 kiaušinių;

125 g mocarelos;

druskos, pipirų, alyvuogių.

3 užkandžiai šventei ir kasdienai
© J.Rimavičienės nuotr.

Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais, sudėti į koštuvą, kad nuvarvėtų. Išplakti 3 kiaušinius su grietinėlę, pipirais ir druska. Mocarelą supjaustyti kubeliais.Į keksiukų formeles įdeti keksiukams skirtus popieriukus, deti tešlos, išdeliojant aplink formelę, į vidų dėti pomidorus, mocarelos kubelius ir užpilti grietinėlės-kiaušinių plakiniu ,ant kiekvieno keksiuko uždėti po kelis griežinėlius alyvuogių. Kepti 25-30 min.

Skanaus!

Jelenos maisto blogas
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba (8)

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.