Skanieji pyragėliai su bulvėmis ir kopūstais (FOTO)

 (11)
Skanūs pyragėliai su bulvių bei kopūstų įdaru.
© J.Rimavičienės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Reikia:

0,4 litro šilto pieno;

1 pakelis sausų mielių (7 gramai);

2 šaukštai cukraus;

2 kiaušiniai;

1 šaukštelis druskos;

150 gramų sviesto;

1 kg miltų.

Skanieji pyragėliai su bulvėmis ir kopūstais <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Įdarui:

Patroškinti rauginti kopūstai, virtų bulvių košė, galima improvizuoti dedant ir kitas daržoves.

Skanieji pyragėliai su bulvėmis ir kopūstais <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Gaminimas:

Į šiltą pieną įpilame mieles, cukrų, išmaišome ir padedam į šiltą vietą 15 minučių.

Įmušame 2 kiaušinius, dedame šaukštelį druskos, sviesto (prieš tai jį išimame iš šaldytuvo ir smulkiai supjaustome) ir viską sumaišome.

Supilame miltus.

Surandam didelį puodą ar indą, įpilam į jį šalto vandens, įdedam į tą puodą su vandeniu mūsų tešlą ir laukiam, kol išplauks į paviršių.

Išimam tešlą, padedam ant švaraus rankšluosčio, duodam pailsėti, pabarstome miltais.

Įdarui imame įprastą bulvių košę ir troškintus raugintus kopūstus.

Skanieji pyragėliai su bulvėmis ir kopūstais <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Kad pyragėliai būtų blizgūs ir gražūs, aptepame jų paviršių tryniu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje iki auksinės spalvos.

Skanieji pyragėliai su bulvėmis ir kopūstais <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Skanaus.

Jelenos maisto blogas
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.