Skanieji pyragėliai su bulvėmis ir kopūstais (FOTO)

 (11)
Skanūs pyragėliai su bulvių bei kopūstų įdaru.
© J.Rimavičienės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Reikia:

0,4 litro šilto pieno;

1 pakelis sausų mielių (7 gramai);

2 šaukštai cukraus;

2 kiaušiniai;

1 šaukštelis druskos;

150 gramų sviesto;

1 kg miltų.

Skanieji pyragėliai su bulvėmis ir kopūstais <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Įdarui:

Patroškinti rauginti kopūstai, virtų bulvių košė, galima improvizuoti dedant ir kitas daržoves.

Skanieji pyragėliai su bulvėmis ir kopūstais <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Gaminimas:

Į šiltą pieną įpilame mieles, cukrų, išmaišome ir padedam į šiltą vietą 15 minučių.

Įmušame 2 kiaušinius, dedame šaukštelį druskos, sviesto (prieš tai jį išimame iš šaldytuvo ir smulkiai supjaustome) ir viską sumaišome.

Supilame miltus.

Surandam didelį puodą ar indą, įpilam į jį šalto vandens, įdedam į tą puodą su vandeniu mūsų tešlą ir laukiam, kol išplauks į paviršių.

Išimam tešlą, padedam ant švaraus rankšluosčio, duodam pailsėti, pabarstome miltais.

Įdarui imame įprastą bulvių košę ir troškintus raugintus kopūstus.

Skanieji pyragėliai su bulvėmis ir kopūstais <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Kad pyragėliai būtų blizgūs ir gražūs, aptepame jų paviršių tryniu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje iki auksinės spalvos.

Skanieji pyragėliai su bulvėmis ir kopūstais <sup style="color: #ff0000;">(FOTO)</sup>
© J.Rimavičienės nuotr.

Skanaus.

Jelenos maisto blogas
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Vengriška grybienė, kurios paragavęs vyras sakė, kad tai skaniausia jo valgyta sriuba (9)

Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl... grybais.

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.