Skanūs naminiai saldainiai „Karvutė"

 (4)
Minkšti, švelnūs ir labai skanūs saldainiai, kvepiantys kondensuotu pienu ir primenantys senuosius "Karvutės" saldainius.
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Gaminti užtruksite apie 30 minučių.

Reikia:

- 3 šaukštai kondensuoto sutirštinto pieno (tinkamiausias natūraliausias, pagamintas iš pieno ir cukraus, be papildomų riebalų ar kitų priedų);

- 100 ml 20 procentų grietinėlės;

- 100 gramų rudojo cukraus + 30 gramų vanilinio cukraus. Jei neturite rudojo cukraus, tiks ir baltasis;

- 30 gramų grietinėlės sviesto.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Atlikite testą ir sužinokite, kokie tėvai esate
Kaip vaiko protas priklauso nuo jį gimdančios mamos amžiaus

Gaminimas

Į puodą su storu dugnu supilame cukrų, kondensuotą pieną ir grietinėlę.

Dedame ant stiprios ugnies ir maišome šaukštu tol, kol užvirs.

Užvirus sumažiname ugnį iki mažiausios ir nuolat maišome, kad nepridegtų.

Pridedame sviesto.

Dabar maišyti galima rečiau, bet nuo viryklės nueiti negalima.

Viską virti maždaug 25-30 minučių. Tada nuimama nuo orkaitės ir supilame į formeles. Galima prieš į jas įkloti kepimo popieriaus, kad po to būtų lengviau išimti.

Galima pilti ir į vieną formą, tada sustingus reiks susipjaustyti norimo dydžio gabaliukais.

Leidžiame atšalti iki kambario temperatūros, o tada dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.

Iš šio kiekio išeina 220 gramų saldainių.

Galima pridėti riešutų arba razinų, jei jas mėgstate.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Kukurūzų košė: skanu ir sveika

Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.