Skanūs naminiai saldainiai „Karvutė"

 (4)
Minkšti, švelnūs ir labai skanūs saldainiai, kvepiantys kondensuotu pienu ir primenantys senuosius "Karvutės" saldainius.
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Gaminti užtruksite apie 30 minučių.

Reikia:

- 3 šaukštai kondensuoto sutirštinto pieno (tinkamiausias natūraliausias, pagamintas iš pieno ir cukraus, be papildomų riebalų ar kitų priedų);

- 100 ml 20 procentų grietinėlės;

- 100 gramų rudojo cukraus + 30 gramų vanilinio cukraus. Jei neturite rudojo cukraus, tiks ir baltasis;

- 30 gramų grietinėlės sviesto.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Atlikite testą ir sužinokite, kokie tėvai esate
Kaip vaiko protas priklauso nuo jį gimdančios mamos amžiaus

Gaminimas

Į puodą su storu dugnu supilame cukrų, kondensuotą pieną ir grietinėlę.

Dedame ant stiprios ugnies ir maišome šaukštu tol, kol užvirs.

Užvirus sumažiname ugnį iki mažiausios ir nuolat maišome, kad nepridegtų.

Pridedame sviesto.

Dabar maišyti galima rečiau, bet nuo viryklės nueiti negalima.

Viską virti maždaug 25-30 minučių. Tada nuimama nuo orkaitės ir supilame į formeles. Galima prieš į jas įkloti kepimo popieriaus, kad po to būtų lengviau išimti.

Galima pilti ir į vieną formą, tada sustingus reiks susipjaustyti norimo dydžio gabaliukais.

Leidžiame atšalti iki kambario temperatūros, o tada dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.

Iš šio kiekio išeina 220 gramų saldainių.

Galima pridėti riešutų arba razinų, jei jas mėgstate.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Abejingų neliks: blyneliai su obuoliais

Toliau bandom įvairius blynų receptus, ir šį kartą tai – blyneliai su obuoliais.

Pasakiškai skanios varškės spurgytės (18)

Svarstote, kokiu patiekalu nustebinti šeimą? O gal verta jai iškepti... varškės spurgų? Paprastai pagaminamos, bet labai skanios spurgytės patiks visiems.

Ir sveika, ir skanu: daržovių lazanija

Koks savaitgalis be eksperimentų!

Lašiša + vafliniai taleriai = skani užkandėlė

Pavydžiu šeimininkėms, kurių šeimyna mėgsta žuvį. Pas mus geriausia "žuvis" - mėsa.

Gardieji virtiniai su bulvėmis (4)

Ingredientai, kuriuos visus kone visada turime namuose. Tad kodėl šiandien nepasigaminus virtinų su bulvėmis? Man asmeniškai skaniausi koldūnai būtent su bulvių įdaru.

3 sveiki saldumynai, kurių nereikia kepti, o rezultatas – puikiausias

Apsilankę prekybos centruose tiesiate rankas pyrago, saldainių ar sausainių link? Verta žinoti: daugumoje pirktų saldumynų – medžiagos, kurių apskritai neturėtų būti mūsų mityboje.

Įdarytos cukinijos, kurių paragavus norėsis dar ir dar (5)

Lengvas vasariškas patiekalas, kuris tinkamas ir pietums, ir vakarienei.

ATRADIMAS: dar sveikesni ir skanesni šaltibarščiai (41)

Burokėlių šiems šaltibarščiams nereikia virti, o tai daug sveikiau, nes išlieka daugiau vertingų maistinių medžiagų ir vitaminų.

Pats skaniausias nekeptas braškinis tortas (12)

Šeimininkės mėgsta nekeptus pyragus ir tortus, nes juos pagaminti būna nesunku, o jie patys yra gaivūs ir skalsūs.

Naminiai ledai, kuriems prireiks vos 3 produktų (6)

Vasara ir ledai - du neatskiriami sinonimai. Jeigu nesate niekada namuose gaminę ledų, skubame nuraminti, jog tai iš tiesų labai nesunku. Kviečiame išbandyti.

Dieviškai skanūs braškių ir šokolado keksiukai

Mėgstate braškes? Šokoladą irgi? Tuomet šie pasakiškai skanūs keksiukai kaip tik jums.

Varškės koldūnai su siurprizu (3)

Dar vienas būdas panaudoti varškę ir gauti baltymų. Puikus maistas vaikučiams su staigmenėle viduje.

Skanėstas, kuriam šiltą dieną nėra lygių (4)

Nesunkiai pagaminamas, skanus ir itin mėgstamas vaikų. Taip galima pavadinti šį vasarišką desertą.

Gaivūs naminiai ledai iš rabarbarų (3)

Norintiems atsigaivinti siūlome mamos Elžbietos iš tinklaraščio „Mamukynas“ išbandytus rabarbarų ledus.

Gaivios salotos su grūdėta varške (3)

Puikios salotos su pirmosiomis atėjusio šilto sezono daržovėmis.