Ką su mažu vaiku veikti lėktuve

Taigi, ką veikti lėktuve, kuriame apribota tavo judėjimo laisvė, ilgo skrydžio metu?

Miegoti, žiūrėti filmą, bendrauti. Tik ne su vaiku! Vaikui lėktuve be galo nuobodu, tad mano įsitikinimu, skrydžiui su vaiku reikia iš anksto pasiruošti. Šį kartą apie tai, kas išgelbėjo mūsų dvimetį vaiką lėktuve per 6 valandų skrydį.

Pirmiausia tik atsisėdus į savo vietas aš numoviau vaikui batus, kad būtų patogu. Čia jis ant sėdynės stovi, čia jau ant žemės, todėl nesivarginau jų maustydama, o vaikas jautėsi patogiai.

Knygutės. Geriausias variantas: 1 mylimiausia iš namų bibliotekos ir 1 nauja apie tai, kas labiausiai "ant bangos" („Mašinytės“, „Trys paršeliai“ ar „Mikė Pūkuotukas“).

Dėlionės. Kompaktiškiausias variantas knygutės - dėlionės.Vienu šūviu - du zuikiai: ir knygutė su įdomia istorija, ir dėlionė.

Taip pat gali būti ir toks nedidelis variantas:

Lipdukai. Tiesiog lipdukai ir lapas, ant kurio klijuoti arba lipdukų žurnaliukai, kuriuose galima ne tik klijuoti, bet ir piešti, spalvoti, spręsti užduotėles. Tai tikras veiklos centras. Siūlau turėti ne vieną!

Piešimas, spalvinimas. Lėktuve vaikams dovanojo pieštukų rinkinį ir kelis lapus spalvinimui, todėl savo pieštukų nė neišsitraukėm.

Galima įsidėt ir tokį variantą:

Mylimas žaisliukas, kurį išsirinks ir pasiims pats vaikas. Šį kartą mamos rankiniame bagaže atsidūrė mašinytė.

Planšetė / išmanusis tel. su filmukų ir žaidimų sąrašu. Mūsų favoritų sąraše vis dar išlieka home video ir nuotraukos, toliau – filmukai apie įvairų transportą, "Du gaideliai" ir visi kiti. Adomas pirmą kartą išbandė ir virtualius žaidimus (apps'us): Talking Tom, Talking Ben, Toddler Cars, Police Kids Toy Car Game.

Fotoaparatas "į save". Čia nerealus reikalas, kai reikia, kad vaikas 10 min. pasėdėtų ramiai. Mato save telefono ekrane ir maivosi, kalbinasi, mojuojasi. Veidrodis taip tobulai neveikia.

Užkandžiai, gėrimai. Ir dėl veiklos, ir dėl alkio, jei skrydis ilgokas. Chupa-chups arba per šiaudelį traukiamos sultys kylant ir leidžiantis, kad ausys neužkristų. Šokoladas su pažadu, kad neberėksi.

Lėktuve siūlomi malonumai. Diržų sagtys, atlenkiamas staliukas, užsidaromi langai, virš galvos viliojančios lemputės (įjungti / išjungti), vaizdas pro langą, ant lėktuvo sparno mirkčiojanti lemputė. Kol vaikas ištyrinėja naują aplinką - mažiausiai pusvalandis veiklos.

Pagalvėlė. Paprastai galima gauti ir lėktuve, bet savo visada malonesnė ir patogesnė. Jei ne miegoti, tai bent padėti galvelę ir pailsėti.

Nepamirškit apgalvoti, kad skrydis bus ne vienas, o du (į priekį ir atgal), tad skrendant į vieną pusę neišnaudokit visų lipdukų ir knygučių.

Ką dar pasiimti į rankinį bagažą?

1) Sauskelnes, jei jų dar reikia,

2) Drėgnų servetėlių,

3) Vienkartinių nosinaičių,

4) Lengvus, plonus pakaitinius drabužėlius, nes su vaiku dažnai įvyksta neplanuotų netikėtumų;

5) Paprasčiausią maišelį šiukšlėms, nes jų neįtikėtinai daug atsiranda.

6) Gerą nuotaiką ir kantrybės!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis