Nematomas pavojus vaikams: 5 labai populiarūs ir nuodingi kambariniai augalai

Kai namuose atsiranda mažų vaikų, tenka dar kartą kruopščiai apmąstyti: ar nėra daiktų, kuriuos mažylis pasiektų ir jie jam sukeltų pavojų? Vieni tokių pavojų - nuodingikambariniaiaugalai, kurių turėtų namuose nelikti arba jie būtų nepasiekiamoje vaikams vietoje.

Azalija


Azalija puošia daug butų ir gali būti nuostabi gėlė. Tačiau azalijos yra labai pavojingos vaikams, nes jos lapai turi nuodingų junginių. Mažyliui gali pakakti „paragauti“ vieno lapelio, kad pasireikštų apsinuodijimo požymiai. Pasirūpinkite, kad ši graži kambarinė gėlė neviliotų vaiko pakramtyti jos stiebelį ar šakelę.


Fotolia


Anturis


Jei mažylis pasieks anturį, nuskins lapelį ir patrins jį rankose, gali įvykti cheminis nudegimas. Vaikui pavojingas net vienas šio augalo lapų sulčių lašelis. Lengviausia pasekmė, kurią gali sukelti šio augalo sultys jautriai vaiko odai, yra sudirginimas.


Shutterstock


Oleandras


Jei jūsų namuose auga oleandras, į rizikos grupę patenka visi šeimos nariai. Žydėjimo metu šis augalas gali sukelti stiprius galvos skausmus. Vaikui šio augalo aromatas yra pavojingas dvigubai - eteriniai oleandro aliejai mažyliui gali sukelti ne tik galvos skausmą, bet ir vėmimą.


Shutterstock


Difenbachija


Jei vaikas sukramtys difenbachijos lapelį, jam gali pabrinkti gerklos, o kadangi vaikų kvėpavimo takų sprindis ir taip būna siauras, šis augalas mažyliams gali kelti mirtiną pavojų.


Shutterstock


Begonija


Begonijas paprastai rekomenduojama auginti kambaryje, nes ji turi priešmikrobinių savybių. Tai puiku. Tačiau tik tuo atveju, jeigu ji laikoma vaikams nepasiekiamoje vietoje. Pasiekęs šį augalą ir jo paragavęs, mažylis gali apsideginti burnos gleivinę. Be to, begonijos turi daug oksalo rūgšties ir neretai sukelia alergijas net suaugusiems žmonėms, jeigu jie būna alergiški. Jei mama ar tėtis kenčia nuo alergijų, vaiką taip pat reikėtų pasaugoti - begonija gali išprovokuoti alergijos pradžią.


Shutterstock


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis