Batų dizainerės patarimai perkantiems naujus batus

Visi tėveliai žino - po smagios vasarėlės teks atnaujinti vaiko garderobą, mat vasara pasižymi ne tik saulėtomis dienomis bei atostogomis, bet ir vaiko augimo šuoliu. Rudenį dažnas pasitinka išstypęs, gerokai ūgtelėjęs, o tada ateina metas peržiūrėti vaiko spintą.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

„Per vasarą vaikai ūgteli tiek, kad ilgarankoviai marškinėliai nebesiekia riešų, o kelnės staiga tampa pustrumpės. O svarbiausia - ūgtelėjusi pėda nebetelpa į demisezoninius batukus, avėtus dar pavasarį... Pasibaigusi vasara padovanoja tikrą augimo šuolį!“ – sako Daiva Zgrabskė, „my feltboots" veltinių batų kūrėja ir trijų vaikučių mama.

Negailėkite laiko ir peržvelkite vaiko spintą – palikite joje tik tinkamo dydžio, per vasarą neišaugtus drabužėlius. Vėliau sutaupysite laiko, kai rytais reikės greitai rengtis. Daugiausia rūpesčių sukelia vaiko avalynė. „Tėveliai dažnai tikisi, kad nupirks vaikui batus metams, kartais net dviems. Tačiau augimo šuolio numatyti mes negalime, tad labai rekomenduoju rinkti vaikui batus iki einamojo sezono pabaigos. Ar mes patys, suaugusieji, norime šlepsėti su per dideliais batais, o kitą sezoną vaikščioti suriestais pirštais?“, – retoriškai klausia dizainerė.

Skirkite šiek tiek laiko ir pasirūpinkite augančiomis pėdutėmis. Batų dizainerė išskiria 3 svarbiausius patarimus, padėsiančius greitai ir tinkamai išrinkti batus ūgtelėjusiam vaikui.

MATUOJAME PĖDOS ILGĮ

Išmatuokite nuogą vaiko pėdutę: padėkite liniuotę ant žemės ir pastatykite ant jos vaiko pėdą. Prie gauto ilgio pridėkite dar 1-1,5 cm augimui.

Matuokite abi pėdas ir jei yra skirtumas, orientuokitės pagal ilgesniąją.

Jei vaikui reikalingi ortopediniai įdėklai į batus, pridėkite dar 1 cm.

"Matuojant labai svarbu stovėti tiesiai ir neriesti kojos pirštų – tai ypač būdinga ikimokyklinukams" - atkreipia dėmesį veltinių batų kūrėja Daiva Zgrabskė.

BATŲ PASAULYJE

Jei batus renkatės batų parduotuvėje, pasakykite pardavėjai pėdutės ilgį, tegu parenka batukus ne pagal dydį, bet pagal matmenį. Skirtingų šalių gamintojai avalynę ženklina skirtingai, todėl neapsirikite.

Jeigu batus įsigyjate elektroninėje parduotuvėje, būtinai pasidomėkite ar yra pateikta dydžių lentelė, batų vidaus (ne išorės!) matmuo.

MADINGI AR TEISINGI?

Kai dvejojate dėl batų dydžio, rinkitės didesnius ir batams įsigykite storesnius vidpadžius – šie sumažins perteklinę erdvę ir leis vaikui patogiai judėti. Kai pėdutės paaugs, vidpadžius išimsite ir vaikas vėl galės jaustis komfortiškai.

Žinokite savo vaiko pėdos ypatumus (aukšta keltis, ortopedinė priežiūra, pernelyg prakaituojančios pėdos ir kt.) ir jais vadovaukitės rinkdami vaikiškus batus. Madingi batai – nebūtinai teisingi batai. Pirmiausia galvokite apie besiformuojančias pėdutes ir tik tada apie batų dizainą ir mados tendencijas.

"Ieškokite tokių batų, kurie lengvai užsegami, lanksčiais padais, mažo svorio ir pagaminti iš natūralių medžiagų. Taip užtikrinsite ir higieną, ir praktiškumą", – sako veltinių batų kūrėja.

Draugų bei specialistų rekomendacijos yra labai geras būdas išgirsti apie gerą avalynės gamintoją. Ieškokite to, kas jau kitų išbandyta. Vis dėlto, rinkdamiesi vadovaukitės sveiku protu, nes vaikai skirtingi – jei vienam reikia ortopedinių batų, tai kitam, galbūt, gerai kvėpuojančių.

Įpraskite vaiko pėdą matuoti bent dukart per metus – pavasarį ir rudenį. Augančio vaiko pėdos dar tik formuojasi, todėl kokybiški, tinkamo dydžio batai yra ne prabanga, o tikra būtinybė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis