Kūdikis, kuris gimė sverdamas tik 268 gramus, išrašytas iš ligoninės

Itin retas atvejis Japonijoje: išgyveno vos 268 gramus svėręs naujagimis, kuris gimė 24 nėštumo savaitę.

Berniukas, kuris gimė praėjusių metų rugpjūtį Tokijuje sverdamas tik 268 gramus, antradienį buvo išrašytas Kejo universiteto ligoninės, kadangi jo organizmas vystosi normaliai ir jam nebereikalinga gydytojų priežiūra. Tai pranešė naujienų agentūra „Kyodo“.


Per šį laiką vaikas priaugo beveik 3 kilogramus ir dabar gali savarankiškai gerti motinos pieną. Dėl anomalijos kūdikis motinos įsčiose beveik neaugo, ir gydytojai priėmė sprendimą atlikti cezario pjūvį 24-ąją nėštumo savaitę.


Iš pradžių naujagimis buvo toks mažytis, kad tilpo ant dviejų delnų. Gydytojai intensyviosios terapijos skyriuje specialia įranga padėjo jam kvėpuoti ir maitintis. Pamažu berniukas pradėjo augti ir stiprėti.


Dabar jis oficialiai bus įrašytas į rejestrą, vedamą Ajovos universiteto (JAV), kaip vyriškos lyties kūdikis, kuris gimdamas svėrė mažiausiai pasaulyje ir kuriam pavyko išgyventi. Ankstesnis rekordas priklausė berniukui iš Vokietijos, gimusiam 2009 metais - jis svėrė 274 gramus. Mažiausia pasaulyje mergaitė, svėrusi 252 gramus, taip pat gimė Vokietijoje. 


Pasaulyje užfiksuoti tik 23 atvejai, kai kūdikiai, kurie gimė nesverdami 300 gramų, išgyveno. Tarp jų - tik keturi berniukai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis