Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Reikės:

250 g vištienos krūtinėlės;

2 kiaušinių;

100-125 ml (~1/2 stiklinės) kambario temperatūros kefyro;

100 g miltų;

1 a.š. kepimo sodos;

druskos, pipirų;

saujos petražolių;

50-70 ml aliejaus.

Gaminimas:

Į dubenį įmušame kiaušinius ir juos išplakame.

Pilame kambario temperatūros kefyrą (blyneliai bus puresni, lengviau ir tolygiau iškils), beriame miltus, kepimo sodą, druską, pipirus, viską gerai išmaišome.

Vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustome (galima ir sumalti, bet tada iš vištienos išsskirs daugiau sulčių, tad gali reikti daugiau miltų). Jeigu mokate - geriausia vištieną sukapoti dviem peiliais.

Sudedame smulkintą vištieną ir petražoles į tešlą, išmaišome.

Tešlą pridengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltai pastovėti 15 min.

Asmeninis albumas

Įkaitiname keptuvę, įpilame 3-4 v.š. aliejaus, jam įkaitus dedame po 1 šaukštą tešlos palikdami tarpus (blynai kepdami padidės).

Iš vienos apkepame apie 5 minutes, iš kitos ~3 minutes.

Asmeninis albumas

Iškeptus blynus galima išdėlioti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų likučius.

Prie tokių blynų puikiai tiktų grietinės padažas su sauja krapų ir druska ar kitoks jūsų mėgstamas padažas prie nesaldžių blynų.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis