Purūs blynukai, kurie nepaliks abejingų

Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks.

Reikia:

400 ml kefyro,

2 šaukštai cukraus,

1 šaukštelis sodos,

1 kiaušinis,

2 stiklinės miltų,

žiupsnelis druskos,

300 g uogų: tinka avietės, mėlynės, šilauogės, braškės (pastarąsias didesnes perpjaukite pusiau),

100 ml aliejaus,

cukraus pudros.

Gaminimas:

Sumaišykite kefyrą, cukrų, druską ir kiaušinį. Viską išplakite iki vientisos masės.

Miltus sumaišykite su soda, suberkite į dubenį su kefyru. Išmaišykite.

Tešla turi būti grietinės konsistencijos.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pilkite po šaukštą tešlos, ant viršaus užberkite uogų, tada ant viršaus užpilkite tešlos, kad nesimatytų uogų.

Kai blynų apačia paskrus, apverskite.

Iškepusius apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis