Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Šis patiekalas labai tinka tada, kai išvakarėse išvirėte puodą grikių ir nesuvalgėte. Neišmeskite – pridėjus prie grikių varškės ir dar šio bei to išeis skanus ir nekaloringas apkepas.

Reikia:

- 4 valgomųjų šaukštų grikių kruopų;

- 100 gramų varškės;

- 2 kiaušinių;

- 2 šaukštų grietinės;

- 2 arbatinių šaukštelių cukraus;

- sviesto (kepimo formos patepimui).

Gaminimas:

Grikius išverdame.

Varškę gerai pertriname, kad neliktų gumulėlių.

Dubenyje kiaušinius suplakame su cukrumi ir grietine. Padaliname į dvi dalis – 2/3 ir 1/3.

Grikius sumaišome su varške ir supilame 2/3 kiaušinių ir grietinės plakinio. Išmaišome.

Dedame masę į kepimo indą. Ant viršaus užpilame 1/3 kiaušinių ir grietinės plakinio.

Kepame 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Iškepus leidžiame šiek tiek atvėsti, nes karšto nepavyks gražiai padalinti porcijomis.

Galima valgyti su jogurtu, uogiene arba be nieko.

Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis