Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Brokolių blynai: kai ir sveika, ir skanu

Mūsų bičiulė Jelena siūlo paragauti brokolių blynelių. Kaip žinia, šios žaliosios daržovės turi itin daug vertingųjų maisto medžiagų, tačiau jų ne visada lengva įsiūlyti mažiesiems. Gal išrankiesiems vaikams patiks blyneliai iš brokolių?

10 -11 blynelių reikės:

Nedidelio brokolio;

2 kiaušinių;

30-40 g tarkuoto parmezano;

3 šaukštų miltų;

2-3 skiltelių česnako;

Druskos;

pipirų.

Kaip gaminti?

Brokolio žiedelius nuplauname, paverdame ant garų 5-6 min, įdedame į kiaurasamtį ir apliejame lediniu vandeniu, kad brokolis liktų gražios spalvos.

Brokolio žiedelius labai smulkiai sukapojame peiliu, dedame kiaušinius, sūrį, beriame druskos, pipirų, įspaudžiame česnako, dedame miltus ir viską gerai išmaišome.

Kepame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Iškeptus blynelius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų nereikalingas aliejus.

Mes valgėme su majonezu, bet galima pasidaryti kokį lengvą padažiuką iš jogurto ir prieskonių.

P.S. Į blynus galima įdėti šiek tiek varškės, tada blyneliai bus švelnesnio skonio.

Skanaus!

http://jelena-rimaviciene.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?