Kaip šiandien sekasi ketvertuko besilaukiančiai 65 metų pensininkei

Prieš mėnesį garsiai nuskambėjusi istorija apie 65 metų pensininkę iš Vokietijos, kuri, būdama 13 vaikų mama, laukiasi ketvertuko, dar neturi laimingos pabaigos.

Tačiau aplinkinių skeptikų prognozes šis atvejis gali ir paneigti – moteris kol kas jaučiasi žvali, sveika, o keturi mažyliai vystosi gerai.

65 metų Annegret R. šiuo metu jau suėjo 25 nėštumo savaitės. Jai sekasi gerai, praneša vieno Vokietijos žiniasklaidos koncerno atstovai, kurie įsigijo išskirtines teises informuoti bei rodyti šios moters nėštumą bei gimdymą.

Moteris atsakingai lankosi pas medikus, o šie neturi ko prikibti - visi 4 vaikai gimdoje jaučiasi gerai ir auga „pagal planą.

Pagal profesiją rusų ir vokiečių kalbų mokytoja Annegret iš viso turi 13 vaikų, kurių amžius nuo 44 iki 10 metų, taip pat ji yra septynių anūkų močiutė.

TV laidoje prieš 10 metų su visa gausia šeima
AFP/Scanpix

Su ketvertuku ji pastojo pagalbinio apvaisinimo metu, pasinaudojusi donoro sperma bei donorės kiaušinėliu. Kadangi tai gimtojoje Vokietijoje draudžiama, ji gydėsi Ukrainoje.

Informacija apie tai, kad 65 metų moteris pastojo ir gimdys ketvertuką, buvo audringai sutikta ne tik moters gimtinėje, bet ir už jos ribų. Nėščioji buvo kaltinama neatsakingumu, rekordų vaikymusi bei kitais dalykais. Medikai, paprašyti pakomentuoti tokio amžiaus moters daugiavaisį nėštumą, irgi nieko gero nesakė, kai kurie pavadino tai šviesiai tiesiai – „katastrofa".

Į visus priekaištus pensininkė reaguoja ramiai. „Nesikišu į kitų žmonių gyvenimą, norėčiau, kad jie nesikištų į manąjį", – sakė ji.

Kodėl pastojo, moteris aiškino tuo, kad jauniausioji 10 metų duktė Lelia labai prašė brolio ar sesers. Pranešama, kad Lelią moteris pradėjo natūraliu būdu, o gimdė irgi jau gana brandaus amžiaus.

Kai 2005 metais gimė jauniausioji duktė, moteris su visa gausia šeima dalyvavo TV laidoje ir po jos tapo žinoma visoje šalyje. Šįkart už galimybę rengti reportažus bei pirmiesiems parodyti būsimo ketvertuko gimimą, Annegret taip pat sumokėta pinigų suma. Kokia, neskelbiama.

Daugiavaisis nėštumas priskiriamas rizikos grupei. 4 naujagimiai gimsta gerokai anksčiau, išnešioti iki 40 nėštumo savaitės jų praktiškai neįmanoma. Manoma, kad kritinis laikas, kuomet naujagimiai jau išgyventų, yra maždaug 24 nėštumo savaitės. Mūsų minimai moteriai jau suėjo 25.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis