Dienos receptas: bananų duona su kakava

Tinklaraštininkė Kristina iš „Su karamele“ kepė kakavinę bananų duoną. Pasak jos, šis patiekalas paprastai ir greitai pagaminamas, yra skanus ir sveikas. Pyragas yra be baltų miltų, be cukraus ir be kiaušinių!

Reikės: 


  • 4 bananų (labiau prinokusių);
  • 1 stiklinės pieno (tinka ir augalinis);
  • 1/4 stiklinės (4-5 v.š.) kokosų aliejaus (ar kitokio augalinio);
  • 2-2.5 stiklinės tamsių speltos miltų;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1.5 a.š. kepimo miltelių;
  • 1/2 stiklinės kakavos;


Viršui:


  • 2 v.š. riešutų sviesto+1 a.š.klevų sirupo (ar medaus)+karšto vandens tiek, kad masė kiek suskystėtų. 


Kakavinė bananų duona
Kakavinė bananų duona
Sukaramele.blogspot.com


Gaminimas:


Bananus kartu su pienu ir aliejumi sutrinam trintuvu. Atskirai sumaišom miltus su druska, kepimo milteliais, kakava ir suberiam į bananų masę, viską išsukam. Miltų reikia tiek, kad tešla gautųsi sunkiai, bet dar drimbanti nuo šaukšto. Supilam į pailgą kepimo formą, ant viršaus užpilam riešutų sviesto užpilą ir su šakute „padryžuojam“, kad šiek tiek įsimaišytų į kakavinę tešlą.


Kepam 170 C temperatūroje apie 1 val. 


P.s. Jei norisi daugiau saldumo, galima 1/4 pieno pakeisti tokiu pačiu kiekiu klevų sirupo ar skysto medaus.


Skanaus!


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis