Reikės:
- 4 bananų (labiau prinokusių);
- 1 stiklinės pieno (tinka ir augalinis);
- 1/4 stiklinės (4-5 v.š.) kokosų aliejaus (ar kitokio augalinio);
- 2-2.5 stiklinės tamsių speltos miltų;
- žiupsnelio druskos;
- 1.5 a.š. kepimo miltelių;
- 1/2 stiklinės kakavos;
Viršui:
- 2 v.š. riešutų sviesto+1 a.š.klevų sirupo (ar medaus)+karšto vandens tiek, kad masė kiek suskystėtų.
Gaminimas:
Bananus kartu su pienu ir aliejumi sutrinam trintuvu. Atskirai sumaišom miltus su druska, kepimo milteliais, kakava ir suberiam į bananų masę, viską išsukam. Miltų reikia tiek, kad tešla gautųsi sunkiai, bet dar drimbanti nuo šaukšto. Supilam į pailgą kepimo formą, ant viršaus užpilam riešutų sviesto užpilą ir su šakute „padryžuojam“, kad šiek tiek įsimaišytų į kakavinę tešlą.
Kepam 170 C temperatūroje apie 1 val.
P.s. Jei norisi daugiau saldumo, galima 1/4 pieno pakeisti tokiu pačiu kiekiu klevų sirupo ar skysto medaus.
Skanaus!