Veganiška panakota su uogų padažu

Veganiškai panakotai (panna cotta) pagaminti prireiks tik 5 ingredientų! Šis desertas – nuostabi augalinė mitybos alternatyva karvės pieno netoleruojantiems ar alergiškiems vaikams. Recepte taip pat naudojami agaro milteliai su kuriais dirbti, tiesą pasakius, lengviau nei su želatina.

2 porcijoms reikės:

400 ml kokosų pieno

¾ arbatinio šaukštelio agaro miltelių

½ puodelio agavų, klevų sirupo (1 v. š. prireiks uogų padažui)

½ puodelio šaldytų arba šviežių mėlynių

 

Į puodą supilame kokosų pieną, sirupą, sudedame agaro miltelius, išmaišome. Skystį užverdame, tada sumažiname ugnį ir leidžiame pavirti dar 2–3 minutes. Gautą masę supilame į indus ir leidžiame jai atvėsti. Indelius sudedame į šaldytuvą bent 4 valandoms.

Gaminame padažą: uogas pašildome nedideliame puode, įpilame sirupo, išmaišome. Uogoms leidžiame virti apie 5 minutes, kol suminkštės.

Prieš patiekdami panakotą, ant jos užpilame mėlynių padažą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis