Dienos receptas: bulvių plokštainis

Bulvės – sotus ir pigus įvairių lietuviškų patiekalų ingredientas, kurį rastume kiekvienoje virtuvėje. Be to, pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, tai ne tik kompleksinių angliavandenių, bet ir kai kurių vitaminų ir mineralų šaltinis

Plokštainiui reikės:

2 kg bulvių:

2 vnt. svogūnų;

3 vnt. plaktų kiaušinių;

500 ml pieno;

1 v. š. miltų;

1 1/2 a. š. druskos;

1/4 a. š. juodųjų pipirų;

2 v. š. tyro alyvuogių aliejaus;

2 a. š. augalinio aliejaus keptuvei įkaitinti (neprivaloma).


Gaminimo eiga:

  1. Bulves ir svogūną sutarkuokite virtuviniu kombainu.
  2. Nupilkite šiek tiek skysčio.
  3. Masę supilkite į didelį dubenį.
  4. Pilkite karštą pieną.
  5. Sudėkite likusius ingredientus, išskyrus augalinį aliejų ir gerai išmaišykite.
  6. Tuščioje kepimo formoje įkaitinkite augalinį aliejų. Jį įpilkite į skardą ir supilkite sumaišytus bulvių plokštainio ingredientus.
  7. Švelniai išlyginkite plokštainio viršų mentele arba šaukštu.
  8. Kepkite 175 °C laipsnių temperatūroje maždaug vieną valandą, priklausomai nuo orkaitės, kol viršus apskrus.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis