Plokštainiui reikės:
2 kg bulvių:
2 vnt. svogūnų;
3 vnt. plaktų kiaušinių;
500 ml pieno;
1 v. š. miltų;
1 1/2 a. š. druskos;
1/4 a. š. juodųjų pipirų;
2 v. š. tyro alyvuogių aliejaus;
2 a. š. augalinio aliejaus keptuvei įkaitinti (neprivaloma).
Gaminimo eiga:
- Bulves ir svogūną sutarkuokite virtuviniu kombainu.
- Nupilkite šiek tiek skysčio.
- Masę supilkite į didelį dubenį.
- Pilkite karštą pieną.
- Sudėkite likusius ingredientus, išskyrus augalinį aliejų ir gerai išmaišykite.
- Tuščioje kepimo formoje įkaitinkite augalinį aliejų. Jį įpilkite į skardą ir supilkite sumaišytus bulvių plokštainio ingredientus.
- Švelniai išlyginkite plokštainio viršų mentele arba šaukštu.
- Kepkite 175 °C laipsnių temperatūroje maždaug vieną valandą, priklausomai nuo orkaitės, kol viršus apskrus.
Skanaus!