Dienos receptas: persikų pyragaičiai vaikams

Greičiausiai jokie kiti vaisiai taip neprimena šiltų orų, kaip sultingi, saldūs ir kvapnūs kaulavaisiai persikai. Šios grupės vaisiai turi teigiamų savybių mūsų sveikatai – persikuose gausu skaidulų, įvairių vitaminų ir mineralų. 

Iš senovės Kinijos kildinami persikai – vieni seniausių žmonijos istorijoje žinomų vaisių, o daugelyje kultūrų jie laikomi ir ilgo gyvenimo bei geros sveikatos simboliu. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, kaip ir kiti kaulavaisiai, persikai išties pasižymi ankstyvą senėjimą mažinančiomis savybėmis ir kitais mūsų sveikatai palankiais aspektais. 


„Persikai yra maistingi ir turtingi vitaminais: C, kuris stiprina imuninę sistemą ir A bei E, kurie yra naudingi akims bei odai. Persikuose yra ir įvairių mineralų: kalio, kalcio, magnio, šiek tiek geležies. Šiuose kaulavaisiuose gausu ir skaidulų, palaikančių gerą virškinimo sistemos sveikatą. Be to, persikuose yra medžiagų, pasižyminčių antioksidacinėmis savybėmis ir apsaugančių žmogaus organizmą nuo ląstelių pažeidimų bei ankstyvo senėjimo. Svarbu paminėti ir tai, kad persikai yra mažai kaloringi ir padeda organizme palaikyti tinkamą skysčių balansą, nes didžiąją jų dalį sudaro vanduo, – apie persikų naudą sveikatai pasakoja gydytoja.


Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su persikais


Kepiniui reikės:  

500 g bemielės šaldytos sluoksniuotos tešlos;

1 skardinės konservuotų persikų;

1 kiaušinio trynio;

100 g cukraus pudros;

1 citrinos sulčių. 


Gaminimo eiga:

  1. Sluoksniuotą tešlą apie 20 minučių palikite kambario temperatūroje, kad atitirptų.
  2. Tuomet supjaustykite tešlą kvadratais.
  3. Tešlos kraštus aptepkite kiaušinio trynio plakiniu ir per vidurį sudėkite persikų puseles.
  4. Pyragėlius kepkite 180 °C temperatūroje apie 15–20 min.
  5. Cukraus pudrą sumaišykite su citrinos sultimis, gautu glajumi apšlakstykite pyragėlius. 


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis