Dienos receptas: moliūgo ir varškės apkepas

Nors moliūgų sezonas dar tik artėja, vis dėlto, yra tikimybė, jog dar turite užsišaldę moliūgų šaldiklyje. Jų minkštimą panaudokime gardžiam apkepui. Siūlome išsikepti daugiau. Taip galėsite pasiimti į kelionę, įdėti į priešpiečių dėžutę ar net pavaišinti svečius.

INGREDIENTAI  

  • 500 g varškės
  • 400 g moliūgo
  • 4 kiaušinių
  • 2 v.š. avižų sėlenų, tinka ir gysločio luobelės
  • 2 v.š. lydyto sviesto
  • ciberžolės, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • sezamo sėklų pagal skonį (nebūtina)


GAMINIMO ŽINGSNIAI 

  • Moliūgą sutarkuojame, sudedame likusius ingredientus ir gerai išmaišome.
  • Kepimo indą klojame sviestiniu popieriumi ir pilame tešlą. Kepame orkaitėje apie 45 min. Apkepą galima apibarstyti sezamo sėklomis.
  • Gardu valgyti su natūraliu jogurtu arba pasūdyta grietine.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis