Gardūs ir sveiki suktinukai - vištienos ir avokadų buritos
Bene geriausia, kad gardžių blynelių apvalkale į mažųjų pilvelius galima išsiųsti daugybę sveikų, maistingų dalykų, kuriuos įprastai sumaitinti kainuoja nemažai nervų ir pastangų. Tarkim, maniškiai, pasigardžiuodami sukirto buritas su vištienos krūtinėle, avokadais ir kalendros žalumynais - pagaminus pietums, turėjau pakartotinai kepti ir vakarienei!
Sveikesnes ir maistingesnes buritas pagaminsime su naminėmis tortilijomis, kurias galima išsikepti patiems. Jei suktinukus ruošiame vaikų šventei, juos įdaryti galime iš anksto ir uždengę palikti šaldytuve. Šventės metu teliks apkepti keptuvėje ir patiekti.
Reikės:
10 tortilijų papločių
160 g virtos vištienos krūtinėlės
1 šaukštelio garstyčių
druskos, juodųjų pipirų
120 g fermentinio sūrio
2 vidutinio dydžio avokadų
3/4 šaukšto citrinos sulčių
10 g kalendros žalumynų
10 šaukštų grietinės
kelių šaukštų aliejaus kepimui

Gaminame meksikietiškus suktinukus - vištienos ir avokadų buritas:
1. Virtą vištienos krūtinėlę aptepame garstyčiomis, įtriname druska ir pipirais ir apkepame iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejaus šaukšte. Leidžiame pravėsti ir supjaustome plonais gabalėliais.
2. Sūrį sutarkuojame stambia tarka.
3. Avokadą nulupame ir supjaustome, apšlakstome citrinos sultimis.
4. Kalendras smulkiai supjaustome ir sumaišome su vištienos bei avokado gabalėliais ir tarkuotu sūriu.
5. Kiekvieną tortiliją aptepame šaukštu grietinės, dedame po 1/10 įdaro ir susukame į vokelį, kad įdaras neišbyrėtų.
6. Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir ant vidutinės ugnies apkepame buritas iš abiejų pusių. Kviečiame valgytojus ir įteikiame kiekvienam po kvapnią, gardžią buritą, įsuktą į servetėlę.
