3 šaltieji desertai: gaminame su vaikais

Tinklaraštininkė Neringa iš „Mokužaisti.lt“ išbandė trijų šaltųjų desertų receptus ir mielai jais dalijasi su mumis.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Man ledų norisi ištisus metus: nesvarbu, tai vasara ar žiema. Panašu, kad mūsų vaikas sėkmingai prisitaikė prie tokio tėvų skonio ir ledai jam yra dažniausias desertas. Sugrįžus į Lietuvą, ypač vasarą, kai aplinkui pilna ledų pardavėjų, kuriuos net trimetis lengvai identifikuoja, tenka dažniau gaminti kokių nors sveikuoliškų ledų. Tada lengviau praeiti pro ledų šaldytuvus, apklijuotus ledų paveikslėliais. Pasidalinsiu keletu šaltųjų desertų receptų, kurie mūsų namuose puikiai atstoja ledus. Be to, jie yra lengvai pagaminami, todėl maži vaikai gali prisidėti, o vyresnieji - lengvai pagaminti patys.

Nr.1. Bananai ant pagaliuko

Pats lengviausias ir paprasčiausias mūsų ledų receptas. Tereikia bananų ir ledų pagaliukų (galima panaudoti ir nedidelį šaukštelį).

Gaminimas:

nulupkite ir perpjaukite pusiau bananus ir persmeikite juos ledų pagaliuku (aš naudoju pagaliukus iš ledų formelių). Idėkite į šaldymo kamerą, kol sustings. Man skaniausia, kai jie neužsistovi šaldiklyje, todėl galima pasiruošti tokių ledų dienai ar dviems į priekį. Kasparas (2m 10mėn) padeda nulupti, perpjauti bananus.

3 šaltieji desertai: gaminame su vaikais
© Asmeninio albumo nuotr.

Nr. 2. Bananiniai ledai

Bananai man nepakeičiami visada, kai kalbame apie naminius ledus, nes puikiai pakeičia ir dirbtinius saldiklius. Šiam receptui reikia virtuvinio kombaino ir jau šaldytų bananų ar kitų uogų ir vaisių.

Aš bananus supjaustau riekelėmis, kad paprasčiau būtų sutrinti ne pačiu galingiausiu kombainu. Man skanu tiesiog vieni bananai, bet galima pridėti ir kitų uogų ar vaisių (galima įmaišyti ir nešaldytų).

Bananai - saldumui ir švelniai tekstūrai, todėl jų dedu visada, nesvarbu, kokie priedai bebūtų. Esu bandžiusi ir su mangais, avokadais, persikais, taip pat įvairiomis uogomis. Jokių papildomų saldiklių niekada nepasigedau.

Gaminimas:

norimus šaldytus vaisius ir uogas sutrinti kombaine. Jeigu sunku sutrinti iki kreminės masės, galima įpilti šiek tiek natūralaus jogurto, grietinėlės, pieno, sulčių ar tiesiog vandens. Vaikai sėkmingai gali padėti. Pjaustymas šaldymui ir mygtukų spaudinėjimas - jiems darbas pats tas. Bent jau maniškiui labai patinka šie darbai.

Nr. 3. Jogurto skanėstas

Aš naudoju natūralų jogurtą, o ant viršaus pridedu džiovintų vaisių (goji uogų, razinų, datulių ir pan). Galite išbandyti ir su šviežiomis uogomis ar vaisių gabaliukais.

Gaminimas:

ant kepimo popieriumi iškloto padėklo padaryti arbatinio šaukštelio dydžio jogurto kalnelius. Juos apibarstyti džiovintais vaisiais ir įdėti į šaldiklį. Kai jogurtas sušals, galima juos sudėti į dėžutę vienas ant kito ir vėliau išsiimti po keletą prireikus. Vaikams tikrai patiks dekoruoti jogurtą vaisių gabalėliais, tačiau bus nelengva sulaukti, kol jie sustings ir bus tinkami valgymui. Jeigu vartojate pieno produktus ir nesibijote jų šaltų - tikrai išmėginkite. Jokių papildomų saldiklių mūsų receptoriams nereikia.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Minkštas, purus ir labai skanus uogų pyragas

Kaip aš mėgstu pyragus iš paprastų ingredientų, kuriuos galima pagaminti labai spontaniškai, tarkim, sužinojus, kad už valandos turėsi svečių!

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!