Burnoje tirpstantys vieno kąsnio keksiukai

Ir tradicinės keksiukų formos, ir vieno kąsnio keksiukai, kepti silikoninėje saldainių formelėje, o vėliau – suverti ant sumuštinių iešmelių. Tiks ir mažylio gimtadienio stalui papuošti, ir be progos – tiesiog paskanauti. Šiuos vieno kąsnio keksiukus paskaninome smulkintais lazdynų riešutais, bet puikiai tiks ir įvairios džiovintos uogos ar kiti priedai.
© Mažylio receptai nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Sudėtis:

120 g sviesto;

2 kiaušiniai;

2-3 kupini šaukštai cukraus;

apie 0,5 stiklinės pieno;

1 kupina stiklinė miltų;

1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių;

truputis vanilinio cukraus.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Pyragas-greitukas, kuris nustebins ir visko mačiusius
Varškės apkepas, kurio skonis prilygsta gardžiausiam pyragui

Burnoje tirpstantys vieno kąsnio keksiukai
© Mažylio receptai nuotr.

Paruošimas

1. Kambario temperatūros sviestą iki purumo išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

2. Kiaušinius išplakite, sumaišykite su pienu.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.

4. Pusę kiaušinių masės pilkite į išsuktą sviestą ir maišydami suberkite pusę miltų. Išmaišę supilkite likusį kiaušinio plakinį ir likusius miltus. Tešla turi būti grietinės tirštumo.

5. Pabaigoje į tešlą įmaišykite džiovintas uogas ar kitus priedus.

6. Pilkite paruoštą keksiukų tešlą į formeles. Mes šįkart naudojome silikonines formeles keksiukams-gėlytėms ir paprastas formeles, išklotas popieriniais paklotukais. Nepripilkite tešlos iki formelės viršaus, nes keksiukai iškils.

7. Dėkite paruoštus kepimui keksiukus į įkaitintą iki 180-190 laipsnių orkaitę ir kepkite juos apie 20-25 min., kol patikrinus įsmeigtas medinis pagaliukas nebeaplips tešla.

8. Iškeptus pravėsusius keksiukus galite aptepti trupučiu medaus ar sutirštinto pieno, pabarstyti kokosų, šokolado drožlėmis, smulkintais riešutais ar apipurkšti plakta grietinėle, švenčių proga - papuošti įvairiaspalviais pabarstukais, saldainiais „M&M's" ir kt.

Šios tešlos užteks 10-12 keksiukų. Keksiukus galite paįvairinti pjaustytu bananu, 2-3 saujomis džiovintų uogų (razinų, spanguolių, vyšnių), ūgtelėjusiems mažyliams – 1 sauja smulkintų riešutų ar šokolado drožlių. Venkite šaldytų uogų, nes keksiukai išskys ir neiškils.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (3)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.