Burnoje tirpstantys vieno kąsnio keksiukai

Ir tradicinės keksiukų formos, ir vieno kąsnio keksiukai, kepti silikoninėje saldainių formelėje, o vėliau – suverti ant sumuštinių iešmelių. Tiks ir mažylio gimtadienio stalui papuošti, ir be progos – tiesiog paskanauti. Šiuos vieno kąsnio keksiukus paskaninome smulkintais lazdynų riešutais, bet puikiai tiks ir įvairios džiovintos uogos ar kiti priedai.
© Mažylio receptai nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Sudėtis:

120 g sviesto;

2 kiaušiniai;

2-3 kupini šaukštai cukraus;

apie 0,5 stiklinės pieno;

1 kupina stiklinė miltų;

1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių;

truputis vanilinio cukraus.

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Pyragas-greitukas, kuris nustebins ir visko mačiusius
Varškės apkepas, kurio skonis prilygsta gardžiausiam pyragui

Burnoje tirpstantys vieno kąsnio keksiukai
© Mažylio receptai nuotr.

Paruošimas

1. Kambario temperatūros sviestą iki purumo išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

2. Kiaušinius išplakite, sumaišykite su pienu.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.

4. Pusę kiaušinių masės pilkite į išsuktą sviestą ir maišydami suberkite pusę miltų. Išmaišę supilkite likusį kiaušinio plakinį ir likusius miltus. Tešla turi būti grietinės tirštumo.

5. Pabaigoje į tešlą įmaišykite džiovintas uogas ar kitus priedus.

6. Pilkite paruoštą keksiukų tešlą į formeles. Mes šįkart naudojome silikonines formeles keksiukams-gėlytėms ir paprastas formeles, išklotas popieriniais paklotukais. Nepripilkite tešlos iki formelės viršaus, nes keksiukai iškils.

7. Dėkite paruoštus kepimui keksiukus į įkaitintą iki 180-190 laipsnių orkaitę ir kepkite juos apie 20-25 min., kol patikrinus įsmeigtas medinis pagaliukas nebeaplips tešla.

8. Iškeptus pravėsusius keksiukus galite aptepti trupučiu medaus ar sutirštinto pieno, pabarstyti kokosų, šokolado drožlėmis, smulkintais riešutais ar apipurkšti plakta grietinėle, švenčių proga - papuošti įvairiaspalviais pabarstukais, saldainiais „M&M's" ir kt.

Šios tešlos užteks 10-12 keksiukų. Keksiukus galite paįvairinti pjaustytu bananu, 2-3 saujomis džiovintų uogų (razinų, spanguolių, vyšnių), ūgtelėjusiems mažyliams – 1 sauja smulkintų riešutų ar šokolado drožlių. Venkite šaldytų uogų, nes keksiukai išskys ir neiškils.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.