Nespėjusių sunokti pomidorų mišrainė žiemai

 (12)
Šiemet teko gerokai pasidarbuoti tvarkant gausų pomidorų derlių.
© Mamukynas.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Kaip tik aš su jais nekovojau – raugiau, marinavau ir taip, ir anaip, salotas... Atėjusios šalnos atnešė dar vieną galvosūkį – kur dėti didžiulę dėžę neprinokusių, žalių pomidorų? Patirtis sako, kad laikant namie nenunoks visi, dalis supus, suvys...

Tad nebeliko nieko kito, kaip vėl ruošti stiklainius dar vienai „marmalynei“. Rezultatas pavyko puikus.

Reikėjo:

1 kg žalių pomidorų,

0.5 kg morkų,

0.5 kg svogūnų,

4-5 česnako skiltelių,

2-3 lauro lapų,

5 kvepiančio pipiro žirnelių,

40 g druskos,

120 g cukraus,

140 g aliejaus,

100 g acto.

Pomidorus, morkas, svogūnus supjausčiau ir sumaišiau su druska.

Uždengtam puode palikau stovėt per naktį.

Ryte išpyliau susidariusį skystį lauk (vėliau troškinant paragavus galima dar pasūdyti truputį, jei atrodys per mažai).

Ant daržovių supyliau cukrų, aliejų, sudėjau lauro lapus, pipirus ir smulkintus česnakus.

Sumaišiau ir troškinau, pamaišydama, kol morkos suminkštėjo.

Tada supyliau actą ir dar kelias minutes pakaitinau.

Beliko sudėti į paruoštus stiklainius, užsukti dangtelius ir palikti atvėsti.
Mano vyras nelabai mėgsta tokias visokias mišraines, bet šitą valgė ir gyrė, vadinasi, pavyko tikrai skani.

Mama Zita

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Idėja pusryčiams ir vakarienei: blynai su grikiais, varške ir obuoliais

Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera.

Šviežios bulvės: 8 gudrybės, kaip paruošti jas skaniausiai

Bulves pas mus įprasta naudoti virtuvėje visus metus. Bet tikrai ypatinga ši daržovė tampa būtent jos sezono metu, kai tik žemelė užaugina pirmąsias bulves. Būtent šiuo laikotarpiu ir siūlyčiau savo virtuvėje dažniau pasigaminti įvairių bulvių patiekalų.

Sveikiausi vasaros užkandžiai kelionėms ir iškyloms, kurie patiks ir vaikams

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Metų atradimas: bulviniai čirviniai blynai

Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.

Naminiai varškės sūreliai: pagaminta su meile ir jokių E

Naminių varškės sūrelių receptas, kurį namuose išbandė ir portalui TavoVaikas.lt leido pasidalinti Katarzyna Mikulewicz.

Minkštas ir labai skanus rabarbarų pyragas

Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago.

Gaminame namuose: skanieji ledai be jokių E

Pakelkit rankas, kas vasarą nevalgote ledų? Aha. Tokių beveik nebūna.

Purūs ir minkštučiai blynai iš vištienos

Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Tikiu, jų su malonumu skanaus ir vaikai.

Picos skonio vafliai

Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių.

Kepame vištieną stiklainyje: išsamūs patarimai ir receptas (1)

Tokie pietūs labai tinka tuomet, kai virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau laiko, kai neturim laiko eit į parduotuvę pirkti įmantrių ingredientų ir norim tiesiog skaniai sočiai pavalgyti.

Gardžiausi mėsos kukuliai vaikams

Mamos iš tinklaraščio „Lieknos bitės“ dalijasi pirmųjų mažylio mėsos kukulių su jo mėgstamu garnyru receptu.

Kitokios, dar minkštesnės, spurgos

Dalinuosi spurgyčių receptu, kurį pati sugalvojau.

Raminta Bogušienė rekomenduoja: 4 saldūs, bet sveiki receptai Velykoms (1)

Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius Velykų stalo receptus, tačiau visada norisi išbandyti kažką naujo. O jei nauji receptai būtų dar ir sveikesni?!

Skaniausių kibinų receptas

Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo.