Raguoliai iš trijų produktų

 (5)
Šiuos raguolius galima pavadinti netikrais cruasanų pusbroliais. Pagaminti jiems tereikia 3 produktų.
© Mažylio receptai nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sudėtis:

- Sluoksniuota bemielė tešla (6 lapeliai - 12-ai raguolių);

- keli šaukštai Nutellos (ją drąsiai galima pakeisti šokolado gabalėliu);

- 1 kiaušinis.

Paruošimas:

1. Leiskite tešlai atšilti, kiekvieną lapelį perpjaukite pusiau, kad gautųsi 2 trikampiai.

2. Į kiekvieną trikampį, plačiojoje dalyje ties krašteliu, dėkite po šaukštelį Nutelos arba gabalėlį šokolado ir tešlos trikampį patepkite plaktu kiaušiniu.

3. Suvyniokite (pradėdami nuo plačiosios trikampio dalies), kad gautųsi taisyklingų formų raguolis. Žinoma, taisyklingai ne visada pavyksta - ypač kai vynioja mažyliai, bet skoniui tai neturi jokios įtakos.

4. Dėkite juos į skardą su kepimo popieriumi, aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu ir iki 180 lapisnių įkaitintoje orkaitėje kepkite iki pusvalandžio, kol raguoliai įgaus rusvą spalvą.

5. Iškeptus dar galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

P.S. Mus konsultavę gydytojai rekomenduoja mažyliams ragauti šokolado ne anksčiau kaip nuo 2 metukų, ir tik retsykiais (1-2 kartus per savaitę). Ir dar - šokoladas yra stiprus alergenas, todėl davę paragauti mažą gabalėlį šokolado, atidžiai stebėkite mažylio organizmo reakciją.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais

Dievinu lietinius blynus, o kad nepriprastume vien tik prie saldaus skonio, kartas nuo karto namuose išsikepame puikaus skonio pikantiškus lietinius.

R. Bogušienė rekomenduoja: 5 sveikatai palankių blynų receptai

„Sveikatai palankus“ iniciatyva siūlo net 5 skirtingus blynų receptus. Tiesa, prieš tai trumpa atmintinė, kad blynai būtų ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Blynų širdelės su varške

Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą.

Gardūs blynai su kopūstų įdaru

Šie blynai yra viduriukas tarp paprastų blynų ir žemaičių blynų su daržovių įdaru. O blyno formavimo keptuvėje procesas praktiškai identiškas Kėdainių blynams.

Trinta burokėlių sriuba

Dalinuosi nauju sriubos receptu. Burokėliai ir feta. Kaip jums? Viriau ir buvo be galo smalsu – kaip čia bus, burokėliai ir fetos sūris? Pasakiškai skanu, ši sriuba bus mūsų sriubų TOP'e, ją gaminsiu dar ir dar...

Orkaitėje kepti varškėtukai

Varškę mėgstu ir ją galėčiau valgyti kelis kartus per savaitę. Nesvarbu, ar tai būtų virtiniai su varške, varškės pyragas ar tiesiog varškėčiai.

Pusryčiams – paskaninti skrebučiai (2)

Be blynų ir įvairių košių populiarus pusryčių pasirinkimas - skrebučiai.

Vaikyste kvepiantis keksas pagal senovinį receptą (3)

Šiandien mano namai kvepėjo vaikyste. Mano vaikyste. Net neabejoju, kad kiekvienas iš mūsų turime savo vaikystės skonį, kvapą, prisiminimus, kurie nukelia į vaikystę.

Traškios įdarytos bulvės

Patiekalas, kuriam pagaminti reikia vos kelių sudedamųjų dalių. Ir jų greičiausiai visada rasime savo namų šaldytuve.

Tinginių šimtalapis, kurį pagaminsite greitai ir lengvai (2)

Šimtalapis – mėgstamas lietuvių švenčių patiekalas. Jeigu nenorite leisti pinigų jau pagamintam šimtalapiui, išbandykite namuose gamintą.

Šventiniai sausainiai per 15 minučių (1)

Kažkada panašius sausainius užmačiau vienoj parduotuvėj. Paėmiau pirkti, pavarčiau rankoje ir nusprendžiau, kad pati galiu tokių iškepti namuose. Tai štai, su vaikų pagalba turime skanių sausainiukų.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: vokiškas blynas (5)

Anglų kalba šis blynas vadinamas German pancake arba Dutch baby pancake. Nors į „baby“ jis nepanašus dėl savo dydžio.

Amžinai skanus kugelis ir kelios gudrybės, kaip jį iškepti dar gardesnį (16)

Šiam patiekalui, sakyčiau, labai tiktų pasakymas - genialu yra tai, kas paprasta.

Ubagų kotletai (2)

Ieškojau vakar naujų idėjų kotletams, nes buvo prašymas jų pagaminti. Kiek varčiau receptų, tai arba kažko neturiu, arba nevalgo kas nors šeimoj, arba dar kas nors.

Labai skanūs blynai, kuriems nereikia miltų

Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?