Serbentinis varškės pyragas su kakava mamos receptas

Mamos Reginos pyragas su serbentais nesudėtingas, bet labai skanus ir lengvai paruošiamas.
Serbentinis varškės pyragas su kakava <sup><span style="color: #ff0000;">mamos receptas</span></sup>
© Asmeninio archyvo nuotr.

Pusryčiams iškepiau pyragą, galima sakyti, sveikuolišką: neriebų, su varške, su uogytėmis.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Parašyk mėgstamiausią vaiko desertą ir laimėk dovanų

Kepiau "iš galvos", bet gavosi, mano vertinimo komisijos nuomone, labai skanus. Taigi, manau, būtų nuodėmė savo "atradimą" nuslėpti.

Be to, receptas toks paprastas, kad pasigaminti jį galėtų ir vieni kiek paaugę vaikučiai.

Tešlai reikės:

5 šaukštų miltų,

2 šaukštų kakavos,

1 kaupino šaukštelio kepimo miltelių,

1 šaukšto rudojo cukraus,

2 šaukštų paprasto cukraus,

4 kiaušinių,

80 g. sviesto,

100 g. sutirštinto pieno,

1 stiklinės juodųjų serbentų.

Varškės masei reikės:

200 g. trintos varškės,

3 šaukštų grietinės,

2 mažų kiaušinių,

1 šaukšto krakmolo.

1 šaukšto vanilinio cukraus,

2 šaukštų cukraus,

šlakelio citrinos sulčių.


Gaminimas:

Ištirpintą sviestą sumaišyti su sutirštintu pienu, ruduoju cukrumi ir paprastu cukrumi, gerai išmaišyti.

4 kiaušinius gerai išplakti į juos supilti ankščiau išplaktą masę, suberti miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais, permaišyti.

Į tešlą supilti kiek patrintus nuplautus juodus serbentus.

Varškę sumaišyti su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Gerai išplakti kiaušinius, į juos supilti krakmolą ir gautą masę supilti į varškės masę, permaišyti. Jei norisi, įspausti citrinos sulčių.

Skardą patepti sviestu, pilti tamsios masės, varškės įdaro, vėl tamsios tešlos.

Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Aš dar pyragą apliejau cukraus pudra, sumaišyta su citrinos sultimis, užbėriau kokoso drožlėmis.

Skanaus!

Regina Račkauskienė

Regina dalyvauja konkurse „Mėgstamiausias vaiko desertas". Jo sąlygas rasite čia.  Laukiame ir jūsų vaikiškų desertų adresu tavovaikas@delfi.lt. Rugpjūčio pradžioje trims šauniausių receptų autorėms padovanosime po naująją leidyklos „Gimtasis žodis"  išleistą Karen le Billon knygą „Prancūzų vaikai valgo viską".

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Nepaprastai purus meduolinis pyragas (10)

Atvėsus orams vis dažniau norisi namuose jausti šiluma kvepiantį jaukumą.

Metų atradimas: žaibiškai pagaminami sausainiai iš 3 produktų (22)

Kokia yra išties gero recepto paslaptis? Ogi patiekalas turi būti labai skanus, nebrangus ir greitai pagaminamas. Šie sausainiai atitinka visus šiuos kriterijus.

Mėgstantiems persimonus: 3 gardūs receptai (10)

Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.

Naudingoji uoga, kurios senoliai anksčiau liepdavo duoti vaikams prieš valgį (7)

Kuo mums naudingos bruknės ir kokį patiekalą rekomenduojame su jomis pasigaminti?

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme (3)

Taip skanu, kad net tirpsta burnoje. Šį sparnuotą posakį paprastai sakome apie skanų maistą. Tačiau šie sviestiniai sausainiai, kurių receptą šiandien pristatome, iš tiesų tirpsta burnoje. Tiesiogine to žodžio prasme.

Blynai be miltų, kurių paragavę pamiršite visus iki tol keptus (20)

Kokie jūsų vaiko blynai patys mėgstamiausi? Pasidalinkite receptu komentaruose arba atsiųskite mums į redakcija - tavovaikas@delfi.lt.

7 receptai su sluoksniuota tešla: kai norisi greitai ir skaniai (5)

Sluoksniuota tešla yra tikras išsigelbėjimas mažus vaikus auginančioms mamoms, kuomet nėra daug laiko suktis virtuvėje ir kočioti tešlas pačioms.

Ką padėti ant Helovino stalo: 7 patiekalų idėjos (8)

Artėjant Helovino dienai, imame planuoti, kaip ją švęsime, ką dėsime ant vakarienės stalo.

Skaniau ir sveikiau: kotletai su moliūgu (1)

Kasmet mūsų darže užauga daug moliūgų, taigi, virtuvėje prasidėjo eksperimentai... Ne tik sriubas verdu, pyragus kepu ar sultis spaudžiu, bet ir kotletus kepdama ji naudoju.

7 pačių skaniausių sriubų receptai: ar visas jau ragavote? (1)

Atšalus orams, vėl į namų virtuves grįžta sriubos. Trintos, tirštos ir skystesnės.

Bulviniai piršteliai, kurių skonis – kaip žemaičių blynų (12)

Ir vėl tas klausimas – „ką šiandien gaminsim?“ Ir vėl pasitarimas su kolege. Ir vėl gera jos idėja. Skonis – kaip žemaičių blynų.

FOTO: gaminame skaniuosius cukinijos „traškučius“ (3)

Gardus ir lengvai pagaminamas užkandis iš cukinijų.

Sriuba, kurią pelnytai galima tituluoti vitaminų bomba (15)

Ryškiai oranžinės spalvos, kvepianti ir kupina vitaminų – siūlome išbandyti šios rudeniškos sriubos receptą dar šiandien.

7 patiekalai su moliūgais: skanaukite patys ir vaišinkite kitus (4)

Atėjus moliūgų metui, imame ieškoti išbandytų ir skanių patiekalų iš moliūgų.

Neatspėsite, iš ko pagaminti šie purūs ir skanūs keksiukai (9)

Nors keksiukai daugeliui asocijuojasi su saldumu ir desertais, yra ir kitokių keksiukų. Šis – būtent toks.