Serbentinis varškės pyragas su kakava mamos receptas

Mamos Reginos pyragas su serbentais nesudėtingas, bet labai skanus ir lengvai paruošiamas.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Pusryčiams iškepiau pyragą, galima sakyti, sveikuolišką: neriebų, su varške, su uogytėmis.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Parašyk mėgstamiausią vaiko desertą ir laimėk dovanų

Kepiau "iš galvos", bet gavosi, mano vertinimo komisijos nuomone, labai skanus. Taigi, manau, būtų nuodėmė savo "atradimą" nuslėpti.

Be to, receptas toks paprastas, kad pasigaminti jį galėtų ir vieni kiek paaugę vaikučiai.

Tešlai reikės:

5 šaukštų miltų,

2 šaukštų kakavos,

1 kaupino šaukštelio kepimo miltelių,

1 šaukšto rudojo cukraus,

2 šaukštų paprasto cukraus,

4 kiaušinių,

80 g. sviesto,

100 g. sutirštinto pieno,

1 stiklinės juodųjų serbentų.

Varškės masei reikės:

200 g. trintos varškės,

3 šaukštų grietinės,

2 mažų kiaušinių,

1 šaukšto krakmolo.

1 šaukšto vanilinio cukraus,

2 šaukštų cukraus,

šlakelio citrinos sulčių.


Gaminimas:

Ištirpintą sviestą sumaišyti su sutirštintu pienu, ruduoju cukrumi ir paprastu cukrumi, gerai išmaišyti.

4 kiaušinius gerai išplakti į juos supilti ankščiau išplaktą masę, suberti miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais, permaišyti.

Į tešlą supilti kiek patrintus nuplautus juodus serbentus.

Varškę sumaišyti su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Gerai išplakti kiaušinius, į juos supilti krakmolą ir gautą masę supilti į varškės masę, permaišyti. Jei norisi, įspausti citrinos sulčių.

Skardą patepti sviestu, pilti tamsios masės, varškės įdaro, vėl tamsios tešlos.

Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Aš dar pyragą apliejau cukraus pudra, sumaišyta su citrinos sultimis, užbėriau kokoso drožlėmis.

Skanaus!

Regina Račkauskienė

Regina dalyvauja konkurse „Mėgstamiausias vaiko desertas". Jo sąlygas rasite čia.  Laukiame ir jūsų vaikiškų desertų adresu tavovaikas@delfi.lt. Rugpjūčio pradžioje trims šauniausių receptų autorėms padovanosime po naująją leidyklos „Gimtasis žodis"  išleistą Karen le Billon knygą „Prancūzų vaikai valgo viską".

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Laukiate svečių? Paruoškite jiems šį užkandį (9)

Užgriuvo svečiai? Labai greitai pagaminamas, bet labai skanus užkandis pakerės ne vieno svečio širdį.

Benedikto kiaušinis su skaniuoju sumuštiniu

Kaip pasigaminti Benedikto kiaušinį, patiektą ant skanaus sumuštinio, pasakoja TAVO VAIKO fotografė Nendrė - Indrė Voicechovičienė.

Kukurūzų košė: skanu ir sveika

Yra šeimų, kuriose nė vienos dienos pradžia neįsivaizduojama be košės. Siūlome jums gardžios kukurūzų košės receptą.

Nepaprastai skani ryžių košė (5)

Siūlome receptą jums ir jūsų mažyliams – kokosų pienu ir karamelizuotais obuoliais paskanintą ryžių košę.

Šeimininkė atskleidžia paslaptį, kaip išvirti skanų sultinį (10)

Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies.

Pasakiškai skanus varškės apkepas (6)

Bananų ir varškės apkepas patiks visai šeimai. Skaniausias jis yra atvėsęs, aišku, jeigu pavyks išlaukti ir nesuvalgyti iš karto iškepto.

Idėja pusryčiams ar vakarienei: kokosiniai varškėčiai (5)

„Jelenos maisto blogo“ autorė siūlo išbandyti šį įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Skaniausias štrudelio su obuoliais receptas (3)

Štrudelis – tai pyragas, kuris turi savo gilias tradicijas ir seną istoriją. Vienoje esančiame muziejuje iki šiol saugomas 1696 metų štrudelio receptas.

2 sveikatai palankūs receptai: varškės apkepas ir daržovių troškinys (4)

Vaikų maitinimas gali būti ir nebrangus,, ir sveikatai palankus. Taip įsitikinusi sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.

Skanūs ir sveikuoliški blynai be miltų (11)

Maisto blogą rašanti dviejų vaikų mama Jelena Rimavičienė rekomenduoja avižinių blynų receptą, kuriame nėra pridėtinio cukraus.

Paskanintas varškės apkepas: vienos porcijos neužteks (7)

Varškės apkepas yra universalus patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

Mažasis piemenėlių pyragas

Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems.

Ne tik vaikams: varškės ir grikių apkepas (2)

Išbandyti šį patiekalą siūlome ne tik vaikus auginančioms šeimoms. Skanus ir sveikas apkepas turėtų patikti ir dideliems valgytojams.

Idėja pietums ar vakarienei: vištienos pyragas

Šį mėsos pyragą lengvai ir greitai pagaminsite tokiu atveju, jeigu namuose turite nuo pietų likusios virtos vištienos. Jei ne – teks ją virtis atskirai.

Idėja pietums ar vakarienei: kugelis su daržovėmis (5)

Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.