TOP 20 kalėdinių dovanų vaikui (1)

Renkant Kalėdų dovaną vaikui reikia atsižvelgti į jo amžių, pomėgius ir norus. Dažniausiai tik patys tėvai žino, kas labiausiai tiktų ir patiktų jų atžalai. Mes nusprendėme pateikti jums 20 universalių dovanų vaikams idėjų. Gal jos padės jums apsispręsti.

1.Žaislai

Tai tikriausiai pati populiariausia Kalėdų dovana mažiems vaikams. Perkant žaislą, būtina atsižvelgti į tai, kokio amžiaus vaikui jis skirtas. Puiku, jeigu žinote jo pomėgius ir/arba norus. Jeigu dovaną perkate vaikui, kurio labai gerai nepažįstate, nesidrovėkite apie tai paklausti jo tėvų. Nors žaislai yra skirstomi į lavinamuosius ir ne, iš esmės, žaisdamas su visai žaislais vaikas mokosi tam tikrų įgūdžių. Apsvarstykite galimybę susidėti pinigų su seneliais ar kitais giminaičiais, kad vaikui nupirktumėte vieną, bet didesnį ir kokybiškesnį žaislą, kurio šiaip be progos neįpirktumėte.

TAIP PAT SKAITYKITE:
11 žaidimų vaikams, kurie patiktų ir suaugusiems
Bananų savybės, apie kurias žinome ne visi

2. Kolekcija

Kolekcionuoti tam tikrus daiktelius mėgsta ir patys mažiausieji. Jeigu mažylis kolekcionuoja automobiliukus, angeliukus ar lėktuvėlių modelius, Kalėdos gali būti puiki proga papildyti kolekciją nauju eksponatu. Tik jūs turite žinoti, kad dovanojamo daiktelio vaikas dar neturi.

3. Eglės žaisliukas

Tai labai graži tradicija - dovanoti kiekvienais metais po eglės žaisliuką, kuris yra rankų darbo, vienetinis ir originalus.

4. Kūrybinis rinkinys

Siūti, velti, lieti vašką, gamintis papuošalus - kūrybinių rinkinių būna pačių įvairiausių. Jie lavina vaiko kūrybiškumą, renkantis reiktų atsižvelgti į amžių ir vaiko pomėgius.

5.Sporto inventorius

Kamuolys, šachmatai, slidės, pačiūžos ir rogutės. Ši dovana yra puiki tuo, kad skatina vaikų fizinį aktyvumą, kurio šiais laikais labai trūksta. Specialistai vienu balsu tvirtina, kad vaikai daug laiko praleidžia namuose, sėdėdami prie kompiuterių ar televizorių, ir mažai juda gryname ore. Žiemos ar vasaros sporto inventorius - tikrai naudinga dovana mažiesiems.

Shutterstock nuotr.

6. Knyga

Knyga, kurią rengiatės pirkti Kalėdoms, turėtų būti šiek tiek šventiškesnė, puošnesnė, ypatingesnė, negu toji, kurią perkate vaikams įprastai.

7.Vaikiško žurnalo prenumerata

Visus metus kiekvieną mėnesį vaiką lankys mėgstamas žurnaliukas - puiki idėja. Telieka išsiaiškinti tikslų vaiko adresą ir prieš prenumeruojant, pavartyti žurnalą - ar jis atitinka jūsų lūkesčius, yra skirtas būtent jūsų atžalos amžiaus vaikams.

8. Albumas ar rėmelis fotografijai

Šiais laikais atspausdintos nuotraukos, o tuo labiau įrėmintos, yra retenybė. Saugome nuotraukas kompiuterinėse laikmenose, nesusimąstydami, kad daug mielų akimirkų jos dovanų mums, jei būtų pakabintos namų svetainėje.

Shutterstock nuotr.

9. Kanceliarinės prekės

Kalėdų proga tiktų dovanoti tokias kanceliarines prekes, kurių kasdien neperkame - medinį molbertą, didžiulį flomasterių rinkinį, mielą dienoraščio knygutę. Mažesniesiems tiks magnetinės lentos su raidynais arba lentos, ant kurių galima piešti kreida.

10.Krepšys arba kuprinė

Vaikiška kuprinytė su mielais piešinukais, krepšys su kalėdine tematika, priešpiečių dėžutė - tai irgi svarstytinas variantas dovanai. Originalu ir praktiška. Nekasdienis aksesuaras, kuris vaikui gali atnešti daug džiaugsmo.

11.Planšetė, žaidimų konsolė, kompiuteris

Būkime realistais, tai dovana, kurios pageidauja daug ūgtelėjusių vaikų.

Shutterstock nuotr.

12. Muzikos instrumentas

Priklausomai nuo vaiko amžiaus ir pomėgių, tai gali būti tikras muzikos instrumentas arba žaislinis.

13. Vaikiška kosmetika

Jeigu dovanos ieškote mažai princesei, tai būtų vienas iš variantų. Žinoma, būtina sąlyga - kad kosmetika būtų kokybiška.

14. Interjerui skirta dovana

Sienų lipdukai, ūgio matuoklis, tvirtinamas prie durų staktos, mielas vaikiškas paveikslėlis, pasaulio žemėlapis vaiko kambariui. Laikrodis - irgi puiki dovana, ypač tiks priešmokyklinukui, kuriam jau laikas mokytis pažinti valandas.

15. Vaikiški indai

Tai - spalvoti vaikiški indai, vaikams skirtos stilingos ir patogios gertuvės. Virtuvėje mamai mėgstančiam padėti vaikui patiks jaunojo kulinaro rinkinys - maža prijuostėlė ir miniatiūriniai (bet tikri) kulinaro atributai.

16. Rūbai arba avalynė

Sunku pasakyti, kiek tai yra vaikui geidžiama dovana... Nors būna mergaičių, svajojančių apie pūstą sijonėlį ar berniukų, norinčių turėti betmeno kostiumą. Visgi prieš dovanojant rūbelį ar žaismingas šlepetes, pagalvokite apie vaiką, kuriam tai skirta. Ar jis nuoširdžiai apsidžiaugs?

Shutterstock nuotr.

17. Dovanų - pramoga

Bilietas į kiną, teatro dovanų čekis, kuponas apsilankyti vandens parke ar baseine. Dovanodami juos vaikui, dovanosite įspūdį.

18. Naminis gyvūnėlis

Kada ir kokį gyvūną verta pirkti vaikui - atskira ir ilga tema. Jeigu apie tai galvojate, vadinasi, vaikas jūsų prašė. Jeigu esate apsisprendę namuose laikyti katę, šunį ar žuvytes, belieka sulaukti tinkamos progos.

Shutterstock nuotr.

19. Parduotuvės dovanų čekis arba kuponas

Vaikų prekių parduotuvės čekis vargu ar patiks trimečiui, tačiau mokyklinio amžiaus vaikui - kodėl gi ne? Taip vaikas bus skatinamas pats apsispręsti - kokio daikto jis nori; pasiskaičiuoti, ar užteks jam pinigų (o gal teks prisidėti pačiam); tai tarsi maža finansinio raštingumo pamokėlė. Artimiesiems, perkantiems tokią dovaną, tai apsidraudimas, jei jie bijo „nepataikyti" dovanos ar nežino, ko vaikas nori.

Shutterstock nuotr.

20. Saldumynai

Didelė raudona kojinė, prikimšta pačių skaniausių vaiko saldainių, šokoladukų ir ledinukų. Visai gali būti, kad panašiai tokius saldžius sapnus sapnuoja mūsų vaikai naktimis... Saldumynams kompaniją gali palaikyti jūsų pačių kepti kalėdiniai meduoliai, riešutai. Ar tai tinkama dovana vaikui Kalėdoms, turite nuspręsti tik jūs, tačiau nepaminėti jos mes negalime.

Shutterstock nuotr.

O kokią dovaną vaikams pirksite jūs? Laukiame pasisakymų komentaruose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis