3 pietų receptai šeimoms, auginančioms mažus vaikus +FOTO (1)

Nuo metų patariama pratinti vaikus valgyti tą maistą, kurį valgo ir visa šeima. Žinoma, reikia vengti aštrių prieskonių ar mažiems vaikams netinkančių produktų. Jūsų dėmesiui – trys pietų receptai, kuriuos su sūnumi išbandė tinklaraštininkė Eglė.

2 ypatingų kotletų receptai
TOP 5 vaikiški pusryčiai

Sudėtis:

1) daržovės (iš esmės tinka tokios, kokių turite šaldytuve, ir šį kartą ruošiau troškinį būtent taip, bet paminėsiu du derinius, kurie man labiausiai patinka):

I derinys:

burokėlis;

bulvės;

morkos;

poras.

Asmeninio archyvo nuotr.

II derinys:

moliūgas;

bulvės;

morkos;

poras.

2) mėsa (jautiena/kiauliena/paukštiena)

3) vanduo;

4) kokosų aliejus;

5) prieskoninės žolelės.

Gaminimas:

Mėsą ir daržoves verdu atskirai.

Asmeninio archyvo nuotr.

Daržoves taip pat dedu paeiliui nuo ilgiausiai verdančių iki trumpiausiai.

Asmeninio archyvo nuotr.

Išvirusią košę pagardinu kokosų aliejumi, o suaugusiojo porciją dar ir keliais prieskonių grūdeliais.

Asmeninio archyvo nuotr.

Augtaros maltinukai

Jau, turbūt, supratot, kad idėja ne mano. Ji – trijų vaikučių mamos, kuri nuolat mane nustebina patiekalų paprastumu ir skanumu. Ech, tos daugiavaikės mamos, turbūt, jau natūraliai išsiugdžiusios laiko taupymo pojūčius.

Sudėtis:

0,5 kg. mėsos faršo (šį kartą naudojau jautienos, ji mūsų mėgstamiausia);

bulvės;

galima pridėti ir papildomų daržovių (morkos šiaudelių, brokolio, žiedinio kopūsto ir pan.);

aliejus;

vanduo;

prieskoniai (šį kartą naudojau nedidelį žiupsnelį druskos, kanapių sėklų ir močiutės džiovintų krapų).

Asmeninio archyvo nuotr.

Gaminimas:

Mėsos faršą pakanka sumaišyti su labai nedideliu žiupsneliu prieskonių, trupučiu aliejaus ir vandens (man tai buvo atradimas, nes iki tol maniau, kad be kiaušinių maltinukų nepadarysi).

Supjaustome daržoves ir viską išrikiuojame kepimo skardoje kaip kam patinka. Užpilame aliejaus ir nepagailime vandens.

Asmeninio archyvo nuotr.

Orkaitėje kepame apie 1 val. 200 laipsnių karštyje.

Asmeninio archyvo nuotr.

Prie karšto patiekalo papjausčiau kelis šviežios morkos šiaudelius.

Asmeninio archyvo nuotr.

Adomui vis tik labiau patiko valgyti bulves šiaudeliais nei riekelėmis.

Asmeninio archyvo nuotr.

Piccolini pasta

Apie makaronus žinau 3 dalykus:

1) italams labai nepatinka, kai mes juos vadiname makaronais, nes kiekviena forma ir rūšis neva turi savo atskirą pavadinimą;

2) jei verdami tikrai geros kokybės makaronai, į juos nereikia pilti jokio aliejaus ar druskos, ir jie neturi sulipti;

3) makaronus tiesiog privaloma tiksliai virti tiek minučių, kiek nurodyta ant pakuotės.

Asmeninio archyvo nuotr.

Sudėtis:

1 morka;

1 nedidelė cukinija;

pusė nedidelio brokolio;

manau čia labai tiktų moliūgas, bet jo šį kartą neturėjau;

2 pomidorai;

300 g. makaronų;

50 g. fermentinio sūrio;

vandens;

prieskoninių žolelių.

Asmeninio archyvo nuotr.

Gaminimas:

Morką sutarkuoti, pomidorus nulupti ir juos bei visas kitas daržoves smulkiai supjaustyti.

Virti daržoves kartu su makaronais.

Asmeninio archyvo nuotr.

Pagardinti prieskoninėmis žolelėmis ir fermentiniu sūriu. Kadangi Adomui jau nebe metai, o metai ir trys mėnesiai, sūrio nepabijojau, bet „šviežutėliui“ metinukui jo tikrai būčiau nedėjusi.

Asmeninio archyvo nuotr.

Kol Adomas savarankiškai valgė savo porciją, mama šiek tiek „patobulino“ suaugusiųjų porcijas: nusunktus makaronus supilame į keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus, užpilame pomidorų padažo, pakepame apie 5 min., užberiame sūrio.

Asmeninio archyvo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis