Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Reikia:


600 gramų varškės;

100 gramų cukraus;

200 gramų miltų;

4 kiaušinių;

1 šaukštelio kepimo miltelių;

1 šaukštelio cukraus pudros;

aliejaus virimui.


Gaminimas:


Varškę (geriau rinktis sausesnę) pertrinkite per sietelį ir gerai sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį persijokite į tešlą. Tešla turi gautis tiršta, bet dar neminkoma.


Tuomet kabinkite šaukštu, rankose suvoliokite dailų rutuliuką ir atsargiai dėkite į įkaitintą aliejų. Po kelių minučių spurgytes apverskite ant kitos pusės.


Išvirusias išgriebkite kiaurasamčiu ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.


Apibarstykite cukraus pudra ir tuoj pat patiekite, nes skaniausios dar šiltos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis