Namuose kepame bandeles su cinamonu

Mūsų bičiulė Kristina iš tinklaraščio "Su karamele" kepė cinamonines bandeles. Jūsų dėmesiui – receptas ir patarimai.

Pagaliau atėjo laikas ir bandelėms. Šias bandeles pagal Sonatiną esu kepusi jau ne kartą, tad fiksuoju tai ir savo tinklaraštyje - vakar namuose vėl jomis kvepėjo. Pastebėjau, kad šis receptas gana populiarus, tad ilgai neieškojus ėmiausi gaminti būtent pagal jį. Tik žinau, kad greičiausiai bandelėmis namuose kvepės dažniau.


Iš žemiau pateiktos tešlos man išeina maždaug 11-12 bandelių, o tai yra labai nedaug, kai šeima jas mėgsta. Kaip bebūtų, skaniausios jos pirmas dienas, kaip ir visi mieliniai gaminiai. Tad šlovė šiandien cinamonui ir gaminame cinamonines bandeles.


Tešlai reikės:


250 ml šilto pieno;

13 g šviežių mielių (arba 2 a.š. sausų mielių);

100 g cukraus;

2 a.š. kardamono;

450-500 g kvietinių miltų;

75 g minkšto sviesto;

1/2 a.š. druskos.


Įdarui reikės:


2 v.š. minkšto sviesto;

2 v.š. cinamono;

2 v.š. cukraus;

1 a.š. vanilinio cukraus.


Bandelių patepimui:


1 kiaušinio trynys;

1-2 v.š. pieno.


Pradedame nuo mielių sužadinimo: jas užpilkime cukrumi ir šiltu pienu (maždaug 35 C., negali būti ir per karštas), palikime apie 10 min, kad bent šiek tiek suputotų.


Beriame druską, kardamoną. Išsijojame į tešlą pusę miltų, išmaišome ir išsijojame likusius miltus bei sudedame sviestą. Viską išmaišome ir galiausiai minkome - bent 10 min, kol tešla taps glotni. Tešlos kamuoliuką paliekame dubenyje, pridengtą virtuvinių rankšluosčiu apie 1 val, kad tešla padvigubėtų.


Tešlą dar kartą paminkome ir kočiojame į maždaug 50x50 cm kvadratą. Jį tolygiai aptepame sviestu, taip pat cinamono, cukraus ir vanilės mišiniu. Tada tvirtai vyniojame tešlą į vyniotinį, vyniodami nuo savęs. Susukę užspaudžiame gerai kraštus ir pjaustome 3-4 cm gabaliukais. Bandeles sudedame į kepimo popieriumi padengtą ar tiesiog pamiltuotą kepimo skardą, pridengiame ir dar kildiname 30-50 min. Aš supjaustytas bandeles dėjau gulsčiai (pjūviu į viršų) - tiesiog tokios man skanesnės.


Cinamoninės bandelės
Cinamoninės bandelės
Sukaramele.blogspot.com



Bandeles patepame trynio ir pieno mišiniu ir šauname į iki 225 C įkaitintą orkaitę 10-15 min. arba kol gražiai paruduos.


Kepimo temperatūra: 225 C.


Kepimo laikas: 10-15 min.


Šaltinis: http://sukaramele.blogspot.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis