Šviežių morkų užkandis: paprasta, skanu ir sveika

Tinklaraštyje „Zuikio receptai“ galima rasti daug receptų kūdikiams ir mažiems vaikams. Šįkart tinklaraščio autorė su TavoVaikas.lt portalo skaitytojais dalijasi šviežių morkyčių receptu. Kaip sakoma, nereikia čia dviračio išradinėti, žmonėms patinka, tai kas nuoširdu ir paprasta, o klasika visada išlieka klasika, kaip ir šis morkų receptas.

Morkas dažniausiai mėgsta ir tie, kurie daržovių nevalgo, ir aš juos puikiai suprantu, morka turi natūralaus cukraus, kuris patinka visiems. Morkose gausu karoteno, vitaminų ir mineralinių medžiagų. Gali būti puikus užkandis darbe, namuose, mokykloje ar sveikas garnyras. Daugiausia vitaminų yra prie pat odelės, todėl, kol morkos yra jaunos geriau jų neskusti, o nutrinti šepetėliu ir gerai nuplauti.


Šitaip paruoštos jaunos morkytės patiks jau dantukus turintiems ir valgymo kelionę pradėjusiems mažyliams, paaugliams ir suaugusiems. Puikiai tiks vietoj ar šalia garnyro.


2 porcijoms reikia:


1 ryšulėlio jaunų mažų morkyčių (jei tokių neturite, turimas morkas perpjaukite pusiau);


2 v. š. alyvuogių aliejaus;


1 citrinos sulčių;


druskos;


pipirų;


prieskoninių žolelių.


Gaminimas:


Morkas gerai nuplauname, nusausiname, apšlakstome aliejumi, citrinos sultimis, apibarstome prieskoniais, druska, pipirais, viską išmaišome. Dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 20 minučių.


Šaltinis:

„Zuikio receptai“

FB paskyra

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis