Morkas dažniausiai mėgsta ir tie, kurie daržovių nevalgo, ir aš juos puikiai suprantu, morka turi natūralaus cukraus, kuris patinka visiems. Morkose gausu karoteno, vitaminų ir mineralinių medžiagų. Gali būti puikus užkandis darbe, namuose, mokykloje ar sveikas garnyras. Daugiausia vitaminų yra prie pat odelės, todėl, kol morkos yra jaunos geriau jų neskusti, o nutrinti šepetėliu ir gerai nuplauti.
Šitaip paruoštos jaunos morkytės patiks jau dantukus turintiems ir valgymo kelionę pradėjusiems mažyliams, paaugliams ir suaugusiems. Puikiai tiks vietoj ar šalia garnyro.
2 porcijoms reikia:
1 ryšulėlio jaunų mažų morkyčių (jei tokių neturite, turimas morkas perpjaukite pusiau);
2 v. š. alyvuogių aliejaus;
1 citrinos sulčių;
druskos;
pipirų;
prieskoninių žolelių.
Gaminimas:
Morkas gerai nuplauname, nusausiname, apšlakstome aliejumi, citrinos sultimis, apibarstome prieskoniais, druska, pipirais, viską išmaišome. Dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 20 minučių.
Šaltinis: