Pusryčių meniu: 3 netikėti ir maistingi košių receptai

Pusryčių košė - bene dažniausias ir sveikiausias pasirinkimas. Tačiau kai kasdien tenka dieną pradėti būtent taip - ilgainiui gali nusibosti. Tad neretai mamai tenka pasitelkti visą savo fantaziją, kad tik palepinti savo mažuosius stebuklus. Skubame į pagalbą - 3 netikėti ir maistingi košių receptai.

Moliūgų pyrago košė


Moliūgų pyrago košė
Moliūgų pyrago košė
Shutterstock nuotr.


„Šiuo metu man labiausiai košėje patinka rudeninė skonių paletė, kurią suteikia tokie prieskoniai kaip cinamonas, gvazdikėliai, imbieras, kardamonas ir muskatas. Tai tarsi fantastiška rudeniško pyrago ar imbierinio sausainio imitacija košės formatu. O kartu priderinus dar ir moliūgą, konsistencija tampa sodresnė, švelnesnė“, – sako tinklaraščio „Pusryčiams“ G. Žutautaitė.


Ingredientai 1 porcijai: 50 g avižinių dribsnių, 1-2 v. š. moliūgų tyrės, 100-150 ml. migdolų pieno, žiupsnelio kvapniųjų pipirų, 1/3 a. š. cinamono, žiupsnelio muskato, malto gvazdikėlio, imbiero miltelių, druskos, vanilės esencijos, 1 v. š. klevų sirupo. Pagražinimui: pekano riešutų arba pistacijų, gliaudytų moliūgų sėklų.


Puode įkaitinkite migdolų pieną. Jam užvirus suberkite avižinius dribsnius. Po 3 minučių virimo, į verdančią košę sudėkite moliūgų tyrę ir visus prieskonius. Košę gerai išmaišykite ir leiskite dar kelias minutes pavirti. Serviruokite su mėgstamais riešutais, moliūgų sėklomis, apšlakstykite klevų sirupu.


Sūri avižinė košė su be lukšto virtu kiaušiniu


„Kaip supratau rengdama "košės iššūkį", labai daug žmonių prisibijo sūrių košių. Atrodo neįprasta į jas pilti, pavyzdžiui, sultinį. Todėl išsikėliau siekį – išpopuliarinti sūrią košę su kiaušiniu, nes man pačiai ji buvo laimėtoja“, – teigia tinklaraščio autorė.


Ingredientai 1 porcijai:50 g avižinių dribsnių, 100-150 ml vandens, ketvirtadalio mėgstamo sultinio kubelio, saujos mažųjų špinatų, 3-4 pievagrybių, gabalėlio sviesto kepimui, pusės avokado, fetos sūrio, sezamų sėklų, mėgstamų daigų.


Nedideliame puode įkaitinkite vandenį kiaušinio virimui, o tuo metu pasiruoškite daržoves. Pievagrybius supjaustykite, pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su sviestu ir druska. Supjaustykite pusę avokado, nuplaukite špinatus. Kitame puode įkaitinkite mėgstamą sultinį. Jam užvirus suberkite avižinius dribsnius, košę virkite 5 minutes.


Kol verda košė, paruoškite be lukšto virtą kiaušinį. Kiaušinį įmuškite į nedidelį dubenėlį ar puodelį. Vanduo puode turi vos virti ir beveik neburbuliuoti. Išsukite vandenį šaukštu taip, kad susidarytų nedidelis sūkurys, o į jo vidurį „įleiskite“ kiaušinį. Virkite lygiai 3 minutes.


Kiaušiniui išvirus, jį atsargiai išimkite iš vandens ir padėkite ant popierinio ar medžiaginio rankšluosčio, kad apdžiūtų. Serviruokite: į dubenėlį dėkite išvirtą košę, keptus pievagrybius, avokadą, špinatus, ant viršaus – be lukšto virtą kiaušinį ir daigus. Viską barstykite fetos sūriu ir sezamo sėklomis.


Bananinė–šokoladinė košė


„Daugelio žmonių mėgstamiausia košės versija – su bananais ir riešutų sviestu. Tačiau aš savo recepte ją dar pagardinau kakava, o bananus karamelizavau. Tai suteikė ypatingo skonio“, – sako „Pusryčiams“ autorė.


Ingredientai 1 porcijai: 50 g avižinių dribsnių, 100-150 ml migdolų pieno, 1 a. š. tamsios kakavos, 2 bananų, 1 v. š. riešutų sviesto, gabalėlio sviesto, klevų sirupo, kelių gabalėlių juodojo šokolado, stambių kokoso drožlių, žiupsnelio stambios druskos.


Puode įkaitinkite migdolų pieną. Jam užvirus, suberkite avižinius dribsnius. Iškart įberkite šaukštelį tamsios kakavos ir suberkite dribsnius. Kol košė verda, paruoškite bananus. Vieną sutrinkite, kitą – perpjaukite išilgai pusiau.


Trintą bananą įmaišykite į verdančią košę, o antrąjį bananą paruoškite kepimui. Tam įkaitinkite keptuvę su gabalėliu sviesto. Perpjauta puse žemyn dėkite bananą, į keptuvę įpilkite arbatinį šaukštelį klevų sirupo. Atidžiai stebėkite bananą, kad gražiai paruduotų, bet neperkeptų.


Bananui iškepus ir košei išvirus, serviruokite. Košę pagardinkite riešutų sviestu, juodojo šokolado gabalėliais, kokoso drožlėmis arba kubeliais, trūkstant saldumo – šlakstykite klevų sirupu. Viską užbaikite pabarstydami stambia druska.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis