Dienos receptas: vištienos sultinys

Aromatingas vištienos sultinys kartais tampa tikru išsigelbėjimu, kai virusams paguldžius į lovą, dingsta apetitas, o gydytojai rekomenduoja gerti daug šiltų skysčių. Visgi, šis sultinys tinka ir ne tik ligos atveju.

Vištienos sriuba su pupelėmis ir daržovėmis: 


Patiekalui reikės:  

  • 3 vnt. vištienos blauzdelių;
  • 2 vnt. morkų;
  • 3 vnt. salierų stiebų;
  • 1 vnt. česnako;
  • 1 vnt. poro;
  • 200 g trintų pomidorų;
  • 230 g konservuotų pupelių;
  • 100 g lapinių kopūstų;
  • druskos – pagal skonį;
  • aliejaus – kepimui.


Kaip gaminti:

  1. Vištieną apkepkite alyvuogių aliejuje ir suberkite per pusę perpjautas morkas bei poro stiebus ir patroškinkite 2 minutes. Sudėkite pomidorus ir įpilkite 2-3 l vandens.
  2. Kai tik sriuba pradės virti, temperatūrą sumažinkite per pusę, leiskite garuoti.
  3. Sudėkite visą česnaką ir druską.
  4. Sultinį virkite mažiausiai valandą, kad paukštiena lengvai atsiskirtų nuo kaulų. 
  5. Sultinį nukoškite ir vėl užkaiskite.
  6. Sudėkite nuo kaulų nuimtą mėsą ir morkas, supjaustytas mažesniais gabalėliais.
  7. Taip pat suberkite smulkintus salierų stiebus, kopūstų lapus ir pupeles.
  8. Virkite sriubą dar 10 minučių, nukelkite nuo viryklės.


Skanaus!


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis