Dienos receptas: ožkos sūrio pica

Yra daugybė ožkos sūrio rūšių – nuo šviežio ir kreminio iki brandinto ir trapaus. Sūrio tekstūra ir skonis gali skirtis dėl tokių veiksnių kaip ožkų veislė, mityba ir gamybos būdai. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad kiekvienas turėtų spręsti savarankiškai dėl suvartojamo tokio sūrio kiekio, tačiau nepamiršti saiko.

Na, o šiandien kviečiame pasigaminti ožkos sūrio picą. Ji patiks ne tik suaugusiems, bet ir vaikams, o svarbiausia, jog pica susideda iš sveikų ingredientų.


Picai reikės:

180 g greitai užšaldytos mielinės sluoksniuotos tešlos „Rimi";

2 v. š. picų padažo „Rimi";

1 vnt. ožkos pieno sūrio;

1 v. š. alyvuogių aliejaus.


Gaminimo eiga:

  1. Tešlą iškočiokite iki tokio dydžio, kad tilptų į karšto oro gruzdintuvę.
  2. Karšto oro gruzdintuvę įkaitinkite iki 200 °C.
  3. Tuo tarpu picos padą aptepkite padažu, uždėkite sūrį.
  4. Picą kepkite 200 °C temperatūroje, 7 minutes.
  5. Patiekdami supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.


Skanaus!


Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pasakoja, kad ožkos sūryje yra daug maistinių medžiagų.


„Tai puikus aukštos kokybės baltymų šaltinis, labai svarbus raumenų vystymuisi, audinių atstatymui ir bendrai ląstelių funkcijai. Be to, ožkos sūris yra gausus svarbiausių vitaminų, įskaitant B2 (riboflaviną), kuris palaiko energijos apykaitą, ir B12 (kobalaminą), gyvybiškai svarbų nervų veiklai ir raudonųjų kraujo kūnelių gamybai, šaltinis. Ožkos sūryje esantys mineralai, pavyzdžiui, kalcis ir fosforas, taip pat prisideda prie kaulų sveikatos", – teigia ji.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis