Avinžirnių salotos su daržovėmis
Patiekalui reikės:
1 skardinės avinžirnių – konservuoti avinžirniai;
200 g vyšninių pomidorų – vyšniniai pomidorai;
1/2 ilgavaisio agurko – lietuviškas ilgavaisis agurkas;
150 g fetos sūrio – sūris salotoms;
1/2 raudonojo svogūno;
2 saujų alyvuogių;
10 g šviežių krapų;
10 g šviežių mėtų;
4 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus;
2 šaukštų raudonojo vyno acto;
druskos, pipirų – pagal skonį.
Kaip gaminti:
- Avinžirnius nusunkite ir perplaukite šaltu vandeniu.
- Ketvirčiais supjaustykite vyšninius pomidorus ir suberkite juos į didelį dubenį. Nulupkite agurką ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, per pusę perpjaukite alyvuoges ir sudėkite į dubenį su pomidorais.
- Stambiai supjaustykite šviežias žoleles ir kartu su nusausintais avinžirniais sudėkite į dubenį.
- Suplakite alyvuogių aliejų ir actą, įberkite žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų. Supilkite ant salotų ir išmaišykite.
- Sutrupinkite fetą ir atsargiai įmaišykite į salotas, kad pasidengtų padažu, bet per daug nesutrupėtų. Patikrinkite, ar nereikia dar druskos ir pipirų, ir patiekite.
Skanaus!