Dienos receptas: pietūs be mėsos avinžirnių salotos

Jei pietums suvalgysime vien tik daržovių salotų, nepagardintų sūriu, mėsa ar žuvimi, greitai praalksime. Tačiau tokios salotos bus ne tik gardžios, bet ir sočios, jei jas papildysime avinžirniais. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad lengviausiai gaunamą baltymų šaltinį – mėsą – verta  retkarčiais pakeisti ankštiniais: pupelėmis, sojomis, lęšiais, žirniais ar avinžirniais. Be daugelio vitaminų jie dar itin vertingi ir dėl fitomedžiagų, turinčių antivėžinį poveikį.

Avinžirnių salotos su daržovėmis


Patiekalui reikės:

1 skardinės avinžirnių – konservuoti avinžirniai;

200 g vyšninių pomidorų – vyšniniai pomidorai;

1/2 ilgavaisio agurko – lietuviškas ilgavaisis agurkas;

150 g fetos sūrio – sūris salotoms;

1/2 raudonojo svogūno;

2 saujų alyvuogių;

10 g šviežių krapų;

10 g šviežių mėtų;

4 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus;

2 šaukštų raudonojo vyno acto;

druskos, pipirų – pagal skonį.


Kaip gaminti: 

  1. Avinžirnius nusunkite ir perplaukite šaltu vandeniu.
  2. Ketvirčiais supjaustykite vyšninius pomidorus ir suberkite juos į didelį dubenį. Nulupkite agurką ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, per pusę perpjaukite alyvuoges ir sudėkite į dubenį su pomidorais.
  3. Stambiai supjaustykite šviežias žoleles ir kartu su nusausintais avinžirniais sudėkite į dubenį.
  4. Suplakite alyvuogių aliejų ir actą, įberkite žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų. Supilkite ant salotų ir išmaišykite.
  5. Sutrupinkite fetą ir atsargiai įmaišykite į salotas, kad pasidengtų padažu, bet per daug nesutrupėtų. Patikrinkite, ar nereikia dar druskos ir pipirų, ir patiekite. 


Skanaus! 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis