Receptas Velykoms: Šiltos salotos su putpelių kiaušiniais

Ryškūs ir spalvingi margučiai – vienas svarbiausių Velykų stalo akcentų. Nors dažniausiai dažome vištų kiaušinius, tačiau margučių pintinę papuoš ir mažesni, dekoratyvūs ir spalvingi putpelių kiaušiniai. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienės teigia, kad putpelių kiaušiniai gali praturtinti mitybos racioną ir primena, kiek suaugęs žmogus jų galėtų suvalgyti kasdien.

RECEPTAS


Šiltos Velykų salotos su putpelių kiaušiniais


Salotoms reikės: 

100 g šparaginių pupelių;

7 vnt. putpelių kiaušinių;

1 vnt. vištienos krūtinėlės filė;

1 skiltelės česnako;

Alyvuogių aliejaus;

20 g migdolų riekelių;

100 g ryžių;

50 g marinuotos paprikos;

5 vnt. vyšninių pomidorų;

Žiupsnelio druskos, pipirų ir ciberžolės;

Šviežių daigų (salotų papuošimui).


Padažui reikės:

50 g medaus;

50 g Dižono garstyčių;

50 g citrinos sulčių (arba obuolių acto);

50 g alyvuogių aliejaus;

Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų.


Gaminimo eiga:  

  1. Ryžius išvirkite sūriame vandenyje.
  2. Pupeles nuplaukite, nupjaukite galus ir pavirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
  3. Vištienos filė supjaustykite griežinėliais, pabarstykite prieskoniais, įtrinkite česnaku ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol iškeps.
  4. Putpelių kiaušinius 3 minutes pavirkite verdančiame vandenyje, tada atvėsinkite ir nulupkite.
  5. Lėkštėje išdėliokite ryžius, pupeles, susmulkintą vištieną, smulkintą marinuotą papriką, per pusę perpjautus putpelių kiaušinius, pabarstykite skrudintais migdolais, uždėkite šiek tiek vyšninių pomidoriukų ir žalumynų.
  6. Pasigaminkite garstyčių ir medaus padažą bei juo pagardinkite salotas. 


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis