RECEPTAS
Šiltos Velykų salotos su putpelių kiaušiniais
Salotoms reikės:
100 g šparaginių pupelių;
7 vnt. putpelių kiaušinių;
1 vnt. vištienos krūtinėlės filė;
1 skiltelės česnako;
Alyvuogių aliejaus;
20 g migdolų riekelių;
100 g ryžių;
50 g marinuotos paprikos;
5 vnt. vyšninių pomidorų;
Žiupsnelio druskos, pipirų ir ciberžolės;
Šviežių daigų (salotų papuošimui).
Padažui reikės:
50 g medaus;
50 g Dižono garstyčių;
50 g citrinos sulčių (arba obuolių acto);
50 g alyvuogių aliejaus;
Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
- Ryžius išvirkite sūriame vandenyje.
- Pupeles nuplaukite, nupjaukite galus ir pavirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
- Vištienos filė supjaustykite griežinėliais, pabarstykite prieskoniais, įtrinkite česnaku ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol iškeps.
- Putpelių kiaušinius 3 minutes pavirkite verdančiame vandenyje, tada atvėsinkite ir nulupkite.
- Lėkštėje išdėliokite ryžius, pupeles, susmulkintą vištieną, smulkintą marinuotą papriką, per pusę perpjautus putpelių kiaušinius, pabarstykite skrudintais migdolais, uždėkite šiek tiek vyšninių pomidoriukų ir žalumynų.
- Pasigaminkite garstyčių ir medaus padažą bei juo pagardinkite salotas.
Skanaus!