Šokoladinis pyragas, kuris pavyksta iš pirmo karto

Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.

Reikia:

250 g juodojo šokolado;

6 kiaušinių;

200 g cukraus;

šaukštelio vanilinio cukraus;

200 g maltų migdolų;

po žiupsnelį cinamono, druskos;

2 šaukšteliai kepimo miltelių;

1 šaukštelio kakavos;

1 šaukštelio cukraus pudros;

100 gramų braškių (arba aviečių, arba kitokių uogų) pyragui papuošti.

Gaminimas:

Šokoladą sutrupinkite gabalėliais ir ištirpinkite.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Pastaruosius išplakite su vaniliniu cukrumi iki baltumo.

Trynius išsukite.

Supilkite į trynių masę ištirpintą šokoladą, maltus migdolus, druską, cinamoną ir kepimo miltelius.

Iš pradžių sumaišykite su šokoladine tešla trečdalį baltymų, paskui atsargiai sudėkite likusią masę.

Kepimo formą sutepkite aliejumi ir pabarstykite miltais.

Supilkite tešlą į formą ir kepkite 175 laipsnių temperatūroje 45-50 min.

Išimkite iš formos ir atvėsinkite. Pabarstykite kakava ir cukraus pudra. Šokoladą sutarkuokite, braškes supjaustykite pusiau.

Tortą papuoškite braškėmis ir šokoladu. Patiekite su plakta grietinėle.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis