Dienos receptas: sočiai vakarienei – marinuota kiauliena

Kai už lango spaudžia šaltukas, norisi sotesnio maisto, tad mitybos racioną papildo ir daugiau patiekalų iš mėsos. Kiaulienos nugarinę įprasta naudoti šašlykams, tačiau ji puikiai tiks ir orkaitėje keptiems sultingiems kepsniams, o su prieskoninių žolelių bei medaus marinatu tikrai sužadins skonių receptorius ir nustebins šeimos narius.

Marinuotos kiaulienos nugarinės kepsnys su saldžiosiomis bulvėmis


Mėsos marinatui reikės: 

200 g grietinės;

3 vnt. česnakų skiltelių;

3 v. š. alyvuogių aliejaus;

2 a. š. medaus;

2 v. š. garstyčių;

1 a. š. saldžiųjų paprikų;

2 a. š. mairūnų;

Žiupsnelio druskos ir pipirų.


Ingredientai kepsniui:

950 g kiaulienos nugarinės;

800 g saldžiųjų bulvių;

Mėgstamų salotų garnyrui;

Šlakelio alyvuogių aliejaus;

Druskos ir pipirų pagal skonį.


Gaminimas: 

  1. Pirmiausia pasigaminkite kiaulienos marinatą. Į dubenį sudėkite visus išvardytus ingredientus, mairūnus susmulkinkite, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį ir viską gerai išmaišykite. Mėsą kruopščiai įtrinkite marinatu ir palikite mažiausiai 2 valandoms šaldytuve. Geriausia – jei paliksite per naktį.
  2. Nuplaukite ir nuskuskite saldžiąsias bulves ir supjaustykite jas maždaug 1 cm storio griežinėliais. Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi ir 200 °C temperatūroje kepkite bulves apie 20 minučių.
  3. Per tą laiką susipjaustykite pamarinuotą nugarinę, apkepkite jos kepsnius gerai įkaitintoje keptuvėje apie 2–3 minutes iš abiejų pusių. Tada sudėkite mėsą į kepimo indą su saldžiosiomis bulvėmis. Ir kepkite, kol bus paruošta.
  4. Kol mėsa ir bulvės kepa prie jos pasigaminkite mėgstamų salotų garnyrui.
  5. Patiekite iškeptą mėsą su saldžiosiomis bulvėmis ir pasigamintomis salotomis.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis