Kai norisi gerti: 5 kompotų receptai

Specialistai vienbalsiai pritaria, kad geriausiai troškulį malšina paprastas vanduo. Būtent todėl rekomenduojama mažus vaikus įpratinti gerti vandenį nuo mažų dienų.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ir arbatos, ir sultys, ir glotnučiai, ir kokteliai, ir kompotai – taip pat tinkami gėrimai vaikams, tačiau pirmenybę reiktų teikti vandeniui. Gazuoti gėrimai iš parduotuvių mažiems vaikams nerekomenduotini. Taip pat svarbu atminti, kad vakare, prieš miegą, išgėrus arbatos ar kompoto, reikia paprašyti vaikų išsivalyti dantukus.

Jūsų dėmesiui – 5 kompotų vaikams receptai.

Kompotas iš džiovintų abrikosų

Džiovintus abrikosus be kauliuko gerai nuplaukite prieš virdami iš jų kompotą.

Reikia:

1/2 stiklinės džiovintų abrikosų;

4 stiklinių vandens;

2 šaukštelių cukraus.

Sudėtus į vandenį džiovintus abrikosus virti apie 15 minučių. Išjungus ugnį, įdėti cukraus.

Vyšnių kompotas

Vyšnių kompotas yra malonaus skonio, taip pat labai spalvingas, todėl patiks vaikams.

Reikia:

250 gramų vyšnių;

50 gramų cukraus;

1 litro vandens.

Puode užvirti vandenį, tada supilti nuplautas vyšnias ir cukrų. Užvirti ir pavirti 5 minutes.

Kai norisi gerti: 5 kompotų receptai
© Vida Press

Kompotas iš džiovintų vaisių

Šiam kompotui tinka bet kokie džiovinti vaisiai. Žinoma, skaniausia su namuose džiovintais obuoliais, kriaušėmis.

Reikia:

30 gramų įvairių džiovintų vaisių (obuolių, kriaušių, abrikosų ir t.t.)

1 šaukšto cukraus;

1 litro vandens.

Į vandenį sudėti nuplautus džiovintus vaisius ir virti apie 10 minučių. Pabaigoje įdėti cukraus.

Obuolių ir kriaušių kompotas

Cukraus galima dėti mažiau arba daugiau, priklauso nuo to, kokio rūgštumo obuolius naudosite.

Reikia:

2 obuolių;

2 kriaušių;

2 šaukštelių cukraus;

0,5 litro vandens.

Užvirti vandenį ir sudėti supjaustytus gabaliukais obuolius ir kriaušes. Virti iki 5 minučių, tada uždengus dangčiu leisti pastovėti.

Uogų kompotas

Šiam kompotui naudokite tas uogas, kokias tik turite po ranka. Gražią spalvą jam suteiks avietės, o skonį - braškės.

Reikia:

2 šaukštų uogų;

1 šaukštelio cukraus;

0,5 l vandens.

Užvirti puode vandenį ir suberti nuplautas uogas. Virti 3-5 minutes, o išjungus ugnį palikti kompotą uždengtą dangčiu.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

5 patiekalai su bulvėmis, kuriuos mielai kirs visa šeima (2)

Rudenį, kai mūsų rūsiai ir sandėliukai yra pasipildę šviežių bulvių atsargomis, primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis.

Pats skaniausias ir kvapniausias varškės pyragas

Ilgais ir tamsiais vakarais neretai pritrūkstame idėjų, ką smagaus nuveikti su mažaisiais. Mes turime idėją - ogi pasikvieskite juos į virtuvę ir pasiūlykite drauge iškepti skaniausią pasaulyje varškės pyragą.

Gaivios salotos su persimonais

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir greito.

Kertam lažybų, kad nė už ką neatspėtumėte, iš ko pagaminti šie keksiukai

Desertai iš morkų, moliūgo, avinžirnių, avokado... Taip, taip, nesileiskite būti suklaidinami - tikrai kalbame ne apie pikantiškus kepinius, bet apie desertinius.

3 žaibiškai pagaminamų sausainių receptai

Ne kiekviena mama turi laiko gaminti „prašmatnius“ ir sudėtingus patiekalus. Tokiu atveju gelbsti greitai pagaminamo patiekalo receptai. Jūsų dėmesiui - trijų tikrai lengvai pagaminamų sausainių pavyzdžiai.

Raminta Bogušienė: daugelis mums įprastų pyragų kenkia sveikatai (1)

Lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama pyragų diena. Šia proga kviečiama kepti pyragus, dalintis su draugais, kolegomis, nudžiuginti namiškius netikėtu receptu. Tačiau ar daugelis iš mūsų žino, kaip pasigaminti sveikatai palankų pyragą?

Balandėliai tinginėliai: skaniausių pietų idėja (4)

Et, man kartais taip patinka tas lietuviškas žodynas įvardinant tam tikrus patiekalus (ypač likęs iš senesnių laikų), kad net nesinori jiems galvoti kitokio pavadinimo.

Labai trapūs ir todėl labai skanūs žagarėliai (2)

Šie žagarėliai ne tik labai trapūs, bet ir laaaaabai skanūs. Juos gaminant naudojami tik tryniai.

Obuolių pyragas „7 šaukštai“ (6)

Jeigu obuolių pyragą kepsite didesnėje, negu nurodyta recepte, kepimo skardoje, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Skanieji ežiukai: paprasta, pigu ir sotu (27)

Dar vienas patiekalas iš lietuviškos virtuvės su žaismingu pavadinimu.

Tobulai skanūs ir lengvai pagaminami naminiai koldūnai (7)

Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.

Pagerintas ir dar skanesnis omletas (1)

Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) - omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.

Moliūgų sriuba su vienu netikėtu ir labai skaniu ingredientu

Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą.

Joks kitas patiekalas neprimena vaikystės, kaip šis: išbandykite dar šiandien

Skanumynas jaukiam šeimos vakarui ar savaitgalio pasisėdėjimams. Gamindami pasikvieskite į pagalbą vaikus - lai jie būna jūsų padėjėjai.

Bananų duona su dar daugiau bananų ir tik per 10 minučių (1)

Jeigu jūsų namuose juoduoja bananai, bananų duona yra idealus būdas juos sunaudoti.