Kai norisi gerti: 5 kompotų receptai

Specialistai vienbalsiai pritaria, kad geriausiai troškulį malšina paprastas vanduo. Būtent todėl rekomenduojama mažus vaikus įpratinti gerti vandenį nuo mažų dienų.
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ir arbatos, ir sultys, ir glotnučiai, ir kokteliai, ir kompotai – taip pat tinkami gėrimai vaikams, tačiau pirmenybę reiktų teikti vandeniui. Gazuoti gėrimai iš parduotuvių mažiems vaikams nerekomenduotini. Taip pat svarbu atminti, kad vakare, prieš miegą, išgėrus arbatos ar kompoto, reikia paprašyti vaikų išsivalyti dantukus.

Jūsų dėmesiui – 5 kompotų vaikams receptai.

Kompotas iš džiovintų abrikosų

Džiovintus abrikosus be kauliuko gerai nuplaukite prieš virdami iš jų kompotą.

Reikia:

1/2 stiklinės džiovintų abrikosų;

4 stiklinių vandens;

2 šaukštelių cukraus.

Sudėtus į vandenį džiovintus abrikosus virti apie 15 minučių. Išjungus ugnį, įdėti cukraus.

Vyšnių kompotas

Vyšnių kompotas yra malonaus skonio, taip pat labai spalvingas, todėl patiks vaikams.

Reikia:

250 gramų vyšnių;

50 gramų cukraus;

1 litro vandens.

Puode užvirti vandenį, tada supilti nuplautas vyšnias ir cukrų. Užvirti ir pavirti 5 minutes.

Kai norisi gerti: 5 kompotų receptai
© Vida Press

Kompotas iš džiovintų vaisių

Šiam kompotui tinka bet kokie džiovinti vaisiai. Žinoma, skaniausia su namuose džiovintais obuoliais, kriaušėmis.

Reikia:

30 gramų įvairių džiovintų vaisių (obuolių, kriaušių, abrikosų ir t.t.)

1 šaukšto cukraus;

1 litro vandens.

Į vandenį sudėti nuplautus džiovintus vaisius ir virti apie 10 minučių. Pabaigoje įdėti cukraus.

Obuolių ir kriaušių kompotas

Cukraus galima dėti mažiau arba daugiau, priklauso nuo to, kokio rūgštumo obuolius naudosite.

Reikia:

2 obuolių;

2 kriaušių;

2 šaukštelių cukraus;

0,5 litro vandens.

Užvirti vandenį ir sudėti supjaustytus gabaliukais obuolius ir kriaušes. Virti iki 5 minučių, tada uždengus dangčiu leisti pastovėti.

Uogų kompotas

Šiam kompotui naudokite tas uogas, kokias tik turite po ranka. Gražią spalvą jam suteiks avietės, o skonį - braškės.

Reikia:

2 šaukštų uogų;

1 šaukštelio cukraus;

0,5 l vandens.

Užvirti puode vandenį ir suberti nuplautas uogas. Virti 3-5 minutes, o išjungus ugnį palikti kompotą uždengtą dangčiu.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Tobulai skanūs ir greitai pagaminami sausainiai su obuoliais (6)

Tikrai nesumeluosiu sakydama, kad šie sausainiai man vieni iš skaniausių. Minkšti, saldūs, su lengva obuoline rūgštele. Ir smagu yra tai, kad nors čia ir mielinis gaminys, bet nėra būtina šios tešlos kildinti ir ilgai laukti.

Ko gero, lengviausiai pagaminamas ir skaniausias varškės pyragas

Labai lengvai ir greitai pagaminamas varškės pyragas.

Močiutės pyragas su obuoliais (2)

Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.

Daržovių kugelis, kuriam sunku atsispirti (1)

Vakar mano šeima mėgavosi labai seniai gamintu daržovių kugeliu.

Skaniausi bulviniai blynai ir 7 gudrybės, kaip galima paįvairinti jų tešlą (10)

Šis patiekalas nėra mūsų šeimoje dažnai valgomas. Vyras kažkodėl nuo mažens jų nemėgsta. Bet labai retai, ypač šviežių bulvių sezono metu, blynai visgi pas mus garuoja ant stalo.

IDĖJA PIETUMS AR VAKARIENEI : kalakutienos kotletai su obuoliais (1)

Ruduo, pilni sodai obuolių... Dabar pas visas šeimininkes virtuvėje kvepia pyragais su obuoliais, o pas mane - kotletais.

SKANAUS! Obuolių pyragas su kefyru

Ruduo. Kai už lango vis dažniau lyja lietus, namai pakvimpa pyragais. O kadangi ruduo yra obuolių metas, tai kaip gi be jų.

Patobulintas kugelis su dešrelėmis

Patiekalas nėra įmantrus, tiesiog bulvių plokštainis paįvairintas su dešrelėmis.

Nuostabaus skonio obuolių ir varškės pyragas (2)

Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką gaminti skanaus.

Kaip šviežių vaisių derlių paversti džiovintomis gėrybėmis

Ruduo – pokyčių metas ne tik gamtoje, bet ir kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Neseniai tikra atgaiva buvę švieži vaisiai rudens sezoną įgaus visai kitą atspalvį ir dar ryškesnį skonį.

Nekeptas obuolių ir varškės pyragas (5)

Receptas, kuris patiks daugeliui: nekeptas obuolių ir varškės pyragas.

Lengvai pagaminamas ir maistingas moliūgų pyragas

Moliūgai - rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.

GARDU IR SVEIKA: trinta bulvių ir cukinijų sriuba (2)

Šio patiekalo pavadinimas pasako visus produktus, kurių reikia sriubai.Na, beveik visus.

TINGINYS be kondensuoto pieno (4)

„Samčio užrašų" šeimininkė Odeta gamino visų mėgstamą "Tinginį". Tačiau šiek tiek kitaip negu įprasta - be kondensuoto pieno.

Amerikietiškas pyragas, kurį pamėgsite nuo pirmo kąsnio (5)

Amerikietiško pyrago receptas, kurį mums dovanoja "Jelenos maisto blogo" autorė.