Kokosiniai varškėčiai - vaikų pusryčiams ir vakarienei

 (5)
Turbūt, nerasime vaiko, kuris būtų užaugęs neparagavęs varškėtukų. Šįkart siūlome Jums kiek kitokių, kokosinių, varškėčių receptą. Skanaus!
Kokosiniai varškėčiai - vaikų pusryčiams ir vakarienei
© Asmeninio archyvo nuotr.

Džiaugiamės, galėdami pristatyti Jums ir receptų kampelį mūsų portale. Šiandien jame svečiuojasi šauni mama ir kulinarinio blogo autorė Jelena Rimavičienė. Žodis jai.

"Esu 31 metų Jelena, turiu 11 metų sūnų. Ištekėjusi nemėgau gaminti, bet pamažu maisto gaminimas mane vis labiau įtraukė, norėjosi išbandyti kažką naujo, skanaus... Šiandien galiu pasakyti, kad mėgstu skanų ir estetiškai atrodantį maistą. Labai džiaugiuosi, kad su sūnumi daugelyje dalykų dėl maisto sutinkame, tik kaip ir daugumai vaikų, labai sunku jį įkalbėti valgyti daugiau daržovių, bet kartais imuosi gudrybių, kad tiesiog nežinotų kas viename ar kitame patiekale yra :)

Kulinarijos blogą rašau nuo 2011 metų, ten galima rasti mano dvi aistras ir pomėgius: fotografavimą ir maisto gaminimą, vėliau sukūriau du atskirus puslapius dar ir socialiniame tinkle Facebooke, fotografijos - Jelena Rimavičienė photography ir  receptų - Jelenos virtuvė.

Šiandien Jelena siūlo įdomų ir nesunkiai pagaminamą kokosinių varškėčių receptą.

Kokosiniams varškėčiams reikia:

- 500 g 9 proc. riebumo varškės

- 1 kiaušinio

- 2,5-3 šaukštų kokoso miltų

- 4,5 -5 šaukštų miltų

- žiupsnelio Himalajų druskos

- šaukštelio cukraus

Kaip gaminti?

- Į varškę įmušame kiaušinį, beriame druską, cukrų, išmaišome.

- Tada beriame kokoso miltus ir galų gale - paprastus miltus, viską gerai išmaišome.

- Miltais pabarstome stalą, formuojame varškėčius ir kepame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.

- Tiekiame su uogiene, grietine ar agavų sirupu.

                                                                                                         http://jelena-rimaviciene.blogspot.com/

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Receptai

Metų atradimas: žaibiškai pagaminami sausainiai iš 3 produktų (22)

Kokia yra išties gero recepto paslaptis? Ogi patiekalas turi būti labai skanus, nebrangus ir greitai pagaminamas. Šie sausainiai atitinka visus šiuos kriterijus.

Mėgstantiems persimonus: 3 gardūs receptai (10)

Gerai sunokusius persimonus skanu valgyti vienus, tačiau jeigu turite atliekamų ir svarstote, ką pagaminti, skubame į pagalbą.

Naudingoji uoga, kurios senoliai anksčiau liepdavo duoti vaikams prieš valgį (7)

Kuo mums naudingos bruknės ir kokį patiekalą rekomenduojame su jomis pasigaminti?

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme (3)

Taip skanu, kad net tirpsta burnoje. Šį sparnuotą posakį paprastai sakome apie skanų maistą. Tačiau šie sviestiniai sausainiai, kurių receptą šiandien pristatome, iš tiesų tirpsta burnoje. Tiesiogine to žodžio prasme.

Blynai be miltų, kurių paragavę pamiršite visus iki tol keptus (20)

Kokie jūsų vaiko blynai patys mėgstamiausi? Pasidalinkite receptu komentaruose arba atsiųskite mums į redakcija - tavovaikas@delfi.lt.

7 receptai su sluoksniuota tešla: kai norisi greitai ir skaniai (5)

Sluoksniuota tešla yra tikras išsigelbėjimas mažus vaikus auginančioms mamoms, kuomet nėra daug laiko suktis virtuvėje ir kočioti tešlas pačioms.

Ką padėti ant Helovino stalo: 7 patiekalų idėjos (8)

Artėjant Helovino dienai, imame planuoti, kaip ją švęsime, ką dėsime ant vakarienės stalo.

Skaniau ir sveikiau: kotletai su moliūgu (1)

Kasmet mūsų darže užauga daug moliūgų, taigi, virtuvėje prasidėjo eksperimentai... Ne tik sriubas verdu, pyragus kepu ar sultis spaudžiu, bet ir kotletus kepdama ji naudoju.

7 pačių skaniausių sriubų receptai: ar visas jau ragavote? (1)

Atšalus orams, vėl į namų virtuves grįžta sriubos. Trintos, tirštos ir skystesnės.

Bulviniai piršteliai, kurių skonis – kaip žemaičių blynų (12)

Ir vėl tas klausimas – „ką šiandien gaminsim?“ Ir vėl pasitarimas su kolege. Ir vėl gera jos idėja. Skonis – kaip žemaičių blynų.

FOTO: gaminame skaniuosius cukinijos „traškučius“ (3)

Gardus ir lengvai pagaminamas užkandis iš cukinijų.

Sriuba, kurią pelnytai galima tituluoti vitaminų bomba (15)

Ryškiai oranžinės spalvos, kvepianti ir kupina vitaminų – siūlome išbandyti šios rudeniškos sriubos receptą dar šiandien.

7 patiekalai su moliūgais: skanaukite patys ir vaišinkite kitus (4)

Atėjus moliūgų metui, imame ieškoti išbandytų ir skanių patiekalų iš moliūgų.

Neatspėsite, iš ko pagaminti šie purūs ir skanūs keksiukai (9)

Nors keksiukai daugeliui asocijuojasi su saldumu ir desertais, yra ir kitokių keksiukų. Šis – būtent toks.

Obuolių pyragas „3 stiklinės" (19)

Traški plutelė ir lengvai pagaminama net pirmokui – tai šio obuolių pyrago skiriamieji bruožai.